Workshops & Masterclasses:

Writing Girl organiseert wekelijks ontzettend leuke workshops en Masterclasses waar je veel van opsteekt en energie van krijgt. Allerlei workshops en cursussen op gebied van schrijven, journalistiek, bloggen en communicatie maar ook presentatie, fotografie, styling en marketing. En het goede nieuws is dat de nieuwe workshops weer beginnen! Met een heleboel leuke Masterclasses van gastdocenten. Zo komt Judith Visser vertellen over haar nieuwe boek, komt een professionele fotograaf uitleg geven over foto’s maken en bewerken, komen de dames van Branded Personality een Masterclass beter presenteren geven en nog veel meer!

Geef je alvast op of mail ons voor de nieuwsupdate: service@writinggirl.nl

We beginnen met onze klassieker:

– 10 september: thriller schrijven workshop

Een spannende thriller schrijven – hoe doe je dat? Een goed idee, een fantastische plotwending, een paar subplotten die de lezer op het verkeerde been zetten en hoog verteltempo – dat zijn slechts een paar ingredienten van een goede thriller. Daarnaast komt jouw talent om de hoek kijken, jouw stylistische schrijfstijl en verhaal dat de lezer bij de strot grijpt en niet meer loslaat. Thriller schrijven kun je leren, het is een vak. Een goed storyboard, doordachte plotwendingen, realistische personages, vlotte dialogen, cliffhangers, mysterieuze oplossingen en spanning opbouwen daar zijn tools voor. De rest hangt af van jouw talent – en dat kunnen we ontwikkelen. Kom naar deze workshop en laat je verrassen. Door jezelf. Donderdag 10 september van 09.00 – 12.00 uur.

Signeertour-7

– 17 september: optimaliseer je website – workshop

Heb je al je eigen website of blog in WordPress maar wil je er nog meer uithalen? In deze workshop leer je de mogelijkheden en gebruikvriendelijkheid van je eigen website. Handige workshop als je je eigen website wilt updaten, een fris jasje wilt geven, pagina’s toe wilt voegen of actief een blog wilt toevoegen voor meer actie. Ik geef je de tools, knowhow en inspiratie. Donderdag 17 september van 09.00 – 12.00 uur.

– 24 september: Blog schrijven workshop

In de eerste cursus blog schrijven leg ik je uit hoe je een blog schrijft in WordPress of blogspot. Je leert hier over tags, meta descriptions en je website of blog op de juiste manier te vullen. Met persoonlijkheid. We gaan aan de slag met jouw bestaande website of blog of zetten het voor je op en bepalen de content en tone of voice van je blog.

Donderdag 24 sept van 09.00 – 12.00 uur.

– 1 oktober: Social Media workshop 

Alle tools om zakelijk optimaal je social media in te zetten. Social Media – we kunnen niet zonder. Prive en zakelijk, toch is er een groot verschil. Wat doe je wel, wat doe je niet, hoe komt je boodschap over, wat zou je zelf nooit doen? Door middel van deze workshop leer je je eigen grenzen stellen en maak je een helder social media beleid waardoor je ook jouw boodschap ook weer helder naar buiten brengt. Bloggen, berichten maken, social media strategie bepalen – wij bespreken alles.

Donderdag 01 oktober van 09.00 – 12.00 uur.

Signeertour-5

– 6 oktober: workshop interview geven/nemen

Hoe schrijf je een interview? Hoe bereid je je voor, hoe stel je de vragen, waar let je op en hoe werk je het uit. Alle vragen op Q&A gebied worden behandeld maar ook hoe jij een interview ondergaat. Sinds 1996 neem ik interviews af voor diverse bladen, tijdschriften en kranten. Van de lokale bio tuinder tot en met Richard Branson, ik weet wat je vraagt, hoe je iemand op zijn gemak stelt en hoe je in vijf minuten tot de kern moet komen. Niet alleen handig voor content op je eigen websites maar ook in dagelijkse gesprekken, sollicitaties en bij verkoop van je product of jezelf. Donderdag 6 oktober van 09.00 – 12.00 uur.

galerij 007[3]

– 15 oktober: zakelijke content workshop

Hoe schrijf je een goede mailing? Hoe raak je het hart van je doelgroep? Hoe schrijf je kort, zakelijk en bondig? Hoe zet je aan tot verkoop? Hoe straal je uit wie je bent en waar je voor staat? Kom naar deze workshop en ik zorg ervoor dat zowel interne als externe communicatie van jouw bedrijf (of image) gestroomlijnd wordt en staat als een huis. Donderdag 15 oktober van 09.00 – 12.00 uur

– 27 oktober: workshop mailing  / Mailchimp

Mailen, mailen, mailen – hoe valt jouw email nog op onder de vracht emails die elke manager in zijn inbox krijgt? Tips, do’s and tools – stukje verantwoord zakelijke content schrijven plus adressen verzamelen tot en met het tijdstip waarin je verzend – alles komt aan bod – van elektronisch mailen tot en met in print mailen – wij doen niet anders! Donderdag 29 oktober van 09.00 – 12.00 uur.

– 29 oktober – Masterclass Branded Personality

BrandedU Masterclass: comfortabel presenteren voor vrouwen, leer het geheim van artiesten!
BrandedU, het personal branding programma opgericht om meer vrouwen zichtbaar te maken in business, start met een presentatie cursus speciaal voor vrouwen. Initiatiefneemster Nancy Poleon vond het een groot gemis dat er nog te weinig vrouwelijke sprekers zijn tijdens business events en merkte dat veel vrouwen het een uitdaging vinden om comfortabel op het podium te staan.
Leer het geheim van artiesten
De methodes van comfortabel presenteren zijn gebaseerd op de ervaringen uit de muziek industrie en het werken met artiesten. Nancy Poleon: “Artiesten weten als geen ander hoe ze zich authentiek moeten presenteren. Wij willen nu vrouwen hun geheimen leren zodat zij ook hun verhaal kunnen ROCKEN!”
Het is een interactieve ochtend, met veel persoonlijke aandacht waarbij iedere vrouw de kans krijgt haar professionele verhaal krachtig te presenteren. Daarom is deze workshop exclusief voor maximaal 20 vrouwen.
Buffi Duberman: “Het opbouwen van een goede presentatie is voor veel vrouwen lastig, ik wil ze laten zien dat door middel van een aantal bewezen technieken je het publiek binnen enkele minuten in je zak hebt en jouw presentatie gegarandeerd succesvol is.”

– 03 november: Method writing Masterclass

Waarschijnlijk zijn jullie allemaal fan van Robert de Niro, Al Pacino, Meryl Streep of Jack Nicolson. Allemaal method acting actors. Ik heb hun manier van acteren bestudeerd en zij kruipen niet in de rol van, nee zij ZIJN het. Mijn manier van boeken schrijven is Method writing geworden, want ik schrijf niet alleen over de personages, nee, ik BEN ze. Hoe ze eten, hoe ze kijken, hoe ze denken, hoe ze kleden, hoe ze praten, hoe ze wandelen, hoe ze ademen, hoe ze hun huis inrichten, hoe ze hun boodscahppen doen, welke programma’s ze kijken, wie hun vrienden zijn enzovoorts. Ik kruip in de huid van en schrijf dan vellen papier vol om uiteindelijk het personage te WORDEN. Die informatie gebruik ik overigens niet in het boek maar wel tijdens het schrijfproces. Het is zo leuk! Je krijgt ongelimiteerd de kans om in het leven van een ander te kruipen dus kom en maak het mee tijdens deze workshop. Leerzaam – ook voor jezelf! Donderdag 03 nov 09.00 – 12.00 uur

– 10 november: Image Brandingworkshop styling

Leer van een fantastische coach over Image Branding. Over jou zelf als ondernemer, je bedrijf, je externe communicatie, je social media en je styling. Wij zorgen voor een fantastische styliste die jouw kledingstijl en bedrijfsimage onder de loupe neemt en je adviseert. Dit wordt een geweldige middag waar je veel energie van krijgt: donderdag 10 november van 13.00 – 17.00 uur

Girl shopping

 

– 26 november: Blog schrijven deel 2 – zakelijke blog / column schrijven

In deel 2 van de cursus gaan we serieus op de inhoud in – wat is goede content en hoe wordt je goed zichtbaar? Hoe trek je volgers en lezers en hoe verwerf je authority en personal branding? Dit is serieus business want wat ooit gepubliceerd wordt blijft eeuwenlang zichtbaar. Ik geef je de tools om een goede blog te schrijven, zowel zakelijk als human interest. Donderdag 26 nov  van 09.00 – 12.00 uur.

– 3 december: – maak en bewerk  foto’s voor je website

Beeld zegt meer dan duizend woorden. In deze workshop leer je de belangrijkste mogelijkheden kennen van beeldbewerking. Je leert de basiskennis en alle technieken en toepassingen en kan hierna  zelfstandig aan de slag op je eigen website. Een fotograaf leert je goede foto’s nemen van je product of jezelf en neemt je zelf ook nog op de kiek voor een goede professionele foto. Donderdag 3 december  van 09.00 – 12.00 uur.

 portret1

– 3 dec: workshop kinderboeken schrijven

Niets leuker dan een kinderboek schrijven! Fantasie, vrolijkheid, humor, prikkels en mooie storytelling – je mag helemaal losgaan met kinderboeken schrijven. En dankbare luistervinkjes want zelf heb ik een keer een kinderboek geschreven voor mijn zoon Bo – niets zo leuk als voorlezen uit je eigen boek met een warm slaperig jongetje in zijn pyama tegen je aan! In deze workshop behandelen we storytelling, de opzet van het verhaal, de indeling, de personages en de plotwending in het korte verhaal. Donderdag 19 november 13.00 – 15.00 uur

 levensverhaal_schrijven_7

– 10 december: Persberichten schrijven workshop

Een goede zakelijke brief of mail, een begeleidend schrijven bij een product, je nieuwsbrief, persbericht of andere zakelijke uitingen- er moet een lijn inzitten. We gaan de boodschap bepalen en de uitingen vorm geven en de correspondentie structureren.

Jarenlang heb ik als communicatie consultant gewerkt voor middelgrote bedrijven en aan de hand van die tips heb ik een aantal goede punten opgesteld voor een goede, transparante communicatie die staat. Bij deze workshop staat de uniforme zakelijke content centraal en bepalen we het stramien. Donderdag 10 dec 09.00 – 12.00 uur.

galerij 006[3]

– 17 december: marketing workshop

Nike heeft een community voor hardlopers. Jysk vroeg me afgelopen week op Facebook te kiezen uit vier verschillende tuinmeubelsets. Brandmarketing raakt langzaam uit. Relatiemarketing dient zich aan en daar moeten wij als zelfstandigen op inspringen. We nodigen een relatie marketing goeroe uit die het ons komt uitleggen.  Relatiemarketing is namelijk niet alleen voor de grote jongens. Het kan je bovendien veel brengen. Een Masterclass van een content koning – wees er op tijd bij!  Donderdag 17 december 09.00 – 12.00

Januari 2016

07 jan: Dialogen schrijven en personages uitdiepen

We beginnen januari met goede dialogen schrijven. Zeer belangrijk om de vaart in het verhaal te krijgen en de boodschap over te brengen. Ook hier geldt: schrijven is schrappen! Een goede dialog moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en is zeer belangrijk in een goed verhaal. Ik leer je de kneepjes van het vak – en niets van waarde blijft onbeschreven.

21 jan: Plot wendingen schrijven en tips van de grote schrijvers

Als schrijver werk je allemaal naar de grote climax toe – en toch is dit enorm belastend. Want de druk is enorm: is mijn plot wel origineel, goed genoeg en verrassend? In deze workshop behandelen we de tips van de grote schrijvers zoals Arnon Grunberg, A.F. Th van der Heijden, Giphart en nog vele andere schrijvers die er toe doen. Plotwendingen en subplotten zijn enorm belangrijk voor het verhaal maar de weg ernaar toe ook. In deze workshop leer je hoe je de vaart in het verhaal vast houdt en dat je niet te veel weg geeft, de lose eindjes aan elkaar breit of juist loslaat – het brein van de lezer maakt overuren!

28 jan:  Story telling / method writing

Waarschijnlijk zijn jullie allemaal fan van Robert de Niro, Al Pacino, Meryl Streep of Jack Nicolson. Allemaal method acting actors. Ik heb hun manier van acteren bestudeerd en zij kruipen niet in de rol van, nee zij ZIJN het. Mijn manier van boeken schrijven is Method writing geworden, want ik schrijf niet alleen over de personages, nee, ik BEN ze. Hoe ze eten, hoe ze kijken, hoe ze denken, hoe ze kleden, hoe ze praten, hoe ze wandelen, hoe ze ademen, hoe ze hun huis inrichten, hoe ze hun boodscahppen doen, welke programma’s ze kijken, wie hun vrienden zijn enzovoorts. Ik kruip in de huid van en schrijf dan vellen papier vol om uiteindelijk het personage te WORDEN. Die informatie gebruik ik overigens niet in het boek maar wel tijdens het schrijfproces. Het is zo leuk! Je krijgt ongelimiteerd de kans om in het leven van een ander te kruipen dus kom en maak het mee tijdens deze workshop. Leerzaam – ook voor jezelf! Donderdag 03 nov 09.00 – 12.00 uur

Tot slot

Houd dit schema in de gaten – er zullen een aantal gast schrijfsters over het schrijversvak spreken en er staan een aantal geweldig leuke vrouwen in de planning die jou zakelijk zullen inspireren! Dit schema wordt dus regelmatig aangevuld met leuke evenementen – volg ons op Facebook bij Writing Girl!

Facebook page Writing Girl

Deelname aan een workshop is € 65,– ex btw en bij deelname van minimaal drie deelnemers. De workshops duren drie uur, thee, koffie en wat lekkers inbegrepen.

Voor meer info, ideeën, data of tarieven kun je me mailen op: info@estherkreukniet.nl