Handige tips tegen nekspanning en rugpijn

Geplaatst op 20 januari 2024

Als Working Girls weten we precies wat het leven makkelijker maakt! Waarschijnlijk zit jij ook veel achter je laptop of computer (of met je telefoon in je hand!) en heb je regelmatig last van je nek, schouders of rug. Doordat je veel in dezelfde houding zit en je nek belast, zorgt dit vaak voor een zeurende pijn of zelfs echt steken in je nek/rug.

 

We hebben speciaal voor kleine klachten bij de rug of nek handige oplossingen gevonden die veel verlichting geven: Wat kun je ertegen doen? – Tips voor rugpijn en nekspanning

Er zijn verschillende manieren waarop spanning en pijn verminderd kunnen worden. Om op lange termijn symptoomvrij te blijven, moeten deze maatregelen echter regelmatig worden uitgevoerd.

Tips die je zelf (thuis) kunt doen

Handige tips tegen nekspanning en rugpijn

Rek en strek:

Het helpt echt om iedere dag om je oefeningen te doen: als je net je bed uitkomt even alles rekken en strekken om de bloedsomploop te stimuleren en het stramme gevoel tegen te gaan. Ook als je soms lang in dezelfde houdig zit, maak dan even een rondje en strek je uit. Het is natuurlijk nog beter als je drie keer in de week een lesje volgt, dat kan thuis of in de sportschool. Hier hebben we een paar leuke workouts voor je verzameld:

15 min Monday Morning Gentle Yoga – DAY 1 – YouTube

5 MORNING STRETCHES IN BED | to wake up & energize – YouTube

Neck Pain Relief Stretches & Exercises – Ask Doctor Jo – YouTube

Pijnstilling:

Als je al lijdt aan zeer hevige pijn moet hier iets aan gedaan worden. Hier helpen gewoonlijke tabletten of infusies. Let natuurlijk wel goed op wat je slikt. Er kunnen namelijk ook vervelende bijwerkingen zijn. Probeer als extra supplementen magnesium, calcium en zinc aan je dagelijkse multivitamine toe te voegen om botontkalking tegen te gaan.

Houding Corrector: 

Deze houding corrector is zo fijn! Als u veel last heeft van uw rug, nek of schouders, is deze verstelbare corrector ideaal. We hebben speciaal voor u een lichtgewicht en makkelijk draagbare rugbrace ontworpen die uw houding corrigeert waardoor u minder last krijgt van uw nek, schouders en hoofd. En binnen 14 dagen resultaat! Met onze Shoulder Brace kunt u heel eenvoudig slechte houding verbeteren, nek- & rugpijn verlichten en meer zelfvertrouwen krijgen door rechtop te staan en te zitten.

Houding corrector tegen nek-, en rugklachten – Writing Girl

Warmte: Een eenvoudige remedie tegen spanning in de nek en rug is warmte. Een kruik kan hier al wonderen doen. Daarnaast kan bestraling met rood licht of thermische plekken kunnen de eerste spanning verlichten en de spieren helpen om weer te ontspannen. Zelfs een warm bad kan helpen. Dit is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal erg ontspannend. Een win-win!

Nek en Schouder verwarmende brace

Deze nek en schouder verwarmende brace is iedeaal want door de magnetische werking verlicht u de pijn in uw nek en schouders.

De brace stimuleert verschillende drukpunten in de nek waardoor de pijn verminderd. Er is geen elektriciteit nodig: verwarm de pad gemakkelijk in de magnetron. Veilig en gemakkelijk in gebruik.

Voordelen:
– Verbetert de bloedsomloop
– Verbeter het immuunsysteem
– Herstel de balans
– Verlicht nek- en schouderpijn
– Verbeter de slaap

Nek en Schouder verwarmende brace – Writing Girl

Sporten: Nekspanning en pijn zijn het gevolg van te veel zitten en een slechte houding aannemen. Bovendien laten bezigheden op kantoor vaak slechts weinig beweging toe. Daarom is het nog belangrijker om buiten de werkuren te bewegen. Maar let op: zorg ervoor dat je je rug, schouders en nek niet te veel overbelast. Daarnaast is het belangrijk dat je hier wel de goede houdingen aanneemt tijdens de oefeningen. Anders maak je het probleem alleen maar groter.

Holistische super yoga spier stretching riem - ook voor dans en pilates

Deze holistische super yoga pull riem is de ultieme manier om te rekken! Niet iedere oefening of houding is even makkelijk en en deze mooie yoga band helpt je nog beter te rekken. Met deze handige yoga riem train je je lichaam om nieuwe houdingen aan te leren en deze zo lang vast te houden als je zelf wilt. Samen met de yoga riem is geen houding te gek meer!

Holistische super yoga spier stretching riem – ook voor dans en pilates – Writing Girl

Stressvermindering: Beroeps- en privéstress kunnen de spanning en pijn verhogen. Sport- en ontspanningsoefeningen kunnen helpen. Goede voorbeelden hiervan zijn yoga, autogene training en progressieve spierontspanning. Progressieve spierontspanning is het spannen en ontspannen van speciale spiergroepen. Autogene training is ook een ontspanningsoefening. Net zoals bij een bad, zijn dit soort trainingen ook erg goed voor je mentale toestand.

Yoga anti slip compressiehandschoenen

Dit is een nieuwe prachtige nieuwe uitvinding: dit paar kopervezel compressiehandschoenen voorkomt artritis en pijnlijke gewrichten. Deze handschoenen geven gewrichtspijnverlichting en steun.

Heb jij vaak last van pijnlijke handen of vingers, en wil je van de pijn en stress af? Dan zijn de compressie handschoenen perfect voor jou. Mensen met artritis, reuma, carpaal tunnel syndroom, tendinitis of artrose hebben hier baat bij.

Yoga anti slip compressiehandschoenen | handschoentjes met koper tegen artritis | gewrichtspijnverlichting half vinger antislip | 2 stuks – Writing Girl

Soms komt het ergens anders vandaan, daarom is het altijd goed om je dokter te raadplegen. Lage rugpijn kan bijvoorbeeld door de stand van je voeten komen en dan zijn deze inlegzooltjes die jezelf kunt verstellen heel handig.

Inlegzool | Voetbrace | Voetboog Ondersteuning | Platte Voeten Brace tegen fascitis, hielpijn en voetboogpijn – Writing Girl

Dit helpt echt als je voetboogpijn hebt, kramp, een platte voel of als je pijn in je hiel hebt. Heb je ook vast last onder je voet, je hiel of enkel? Of kan je voet gewoon wat ondersteuning gebruiken? Deze voetbrace is heel comfortabel en kun je gewoon met de meeste schoenen en sandalen dragen, met of zonder sokken of op blote voeten. Naar mate je ouder wordt, krijg je last van een doorgezakte voeten, we hebben daar allemaal mee te maken maar je hoeft niet langer met pijn te lopen! Deze voetbrace is ideaal voor ondersteuning en verlichting. 

Of doordat je vaak stramme spieren of pijnlijke enkels hebt, kun je ook deze ideale warmteversterkende enkelsokjes goed gebruiken (en nooit meer koude voeten).

Magnetische enkel compressie sok - ideaal voor yoga en sport!

Hoe fijn zijn deze? Deze magnetische enkel compressie sok verlicht je pijn en geeft je steun. Zeker met sporten of als het straks weer kouder wordt, geven deze sokken heel veel steun bij je enkels. In de stof zijn namelijk magnetische velden verwerkt die je warmte geven maar ook de druk verlichten. Erg fijn als je last hebt van je voetzoelen, bij pijnlijke pezen of aanhechtingen en stijve gewrichten. Speciaal in China vervaardigd waar men gelooft in magnetische werking.

Magnetische enkel compressie sok – ideaal voor yoga en sport! – Writing Girl

Wij vinden het ook belangrijk om in stroming te blijven tijdens het werk, en dan is deze mooie zeven Chakra’s armband heel mooi.

Zeven Chakra's Armband

Zeven Chakra’s Armband – Writing Girl

Chakra powerbead armband. De steensoorten zijn Bergkristal, Amethist, Aventurijn, Sodaliet, Calciet, Carneool en Jaspis.

Powerbead armbanden worden in de Aziatische landen vaak gedragen door monniken en zo ook door de Dalai lama. De monniken tellen hun gebeden aan de hand van de kralen en geloven in de krachten van de edelstenen. Ze passen vrijwel rond elke pols.

Of heb je last van je elleboog door intensief werken (veel tillen, veel met de muis, laptop werken) dan is deze compressie sleeve een uitkomst.

Elleboog brace | compressie tegen tennis arm

Heeft u last van uw elleboog? Dat kan door overbelasting, zwaar tillen of verdraaiing komen en is heel erg vervelend. Gelukkig hebben wij de elleboog brace tegen tennis arm in ons assortiment.

Wat is een elleboogbrace? Een brace voor de elleboog helpt de pijn van het probleem te verminderen. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld een tennisarm en overbelasting. Het dragen van een elleboogbrace zorgt voor lichte druk op het ellebooggewricht en helpt de pijn te verminderen.

Elleboog brace | compressie tegen tennis arm – Writing Girl

 Wil je meer weten of handige tips tegen nekspanning en rugpijn? Vraag het ons, wij zoeken en ontwikkelen de leukste producten om aangenaam en fijn te werken.

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht