Caran D`Ache

Geplaatst op 21 mei 2019

Caran D`Ache

Een Zwitserse producent van hoogwaardige schrijfinstrumenten (zoals potloden en pennen) kunstbenodigdheden en accessoires

Het bedrijf is in de kunst wereld gekomen door het revolutionaire idee om potloden te ontwikkelen met kleuringen die wateroplosbaar zijn. Tegenwoordig maken ze ook verschillende soorten pennen.

Hoe is Caran D’Ache ontstaan ?

  • In 1915 kocht Arnold Schweitzer de potlodenfabriek “Ecridor” in het hartje van Genève op.
  • Caran d’Ache werd officieel opgericht in 1924 in Genève. Schweitzer noemde zijn bedrijf naar Caran d’Ache, het pseudoniem van een indertijd bekende Franse satirische politieke tekenaar die uit Rusland geëmigreerd was ( karandasj betekent potlood in het Russisch). De manier waarop hij zijn tekeningen signeerde met “Caran D’ache” werd lange tijd gebruikt als logo voor het bedrijf.
  • In 1929 vond Carl Schmid de Fixpencil (een van de eerste vulpotloden) uit, waarvan de naam door Caran d’Ache als handelsmerk vastgelegd werd.
  • In 1931 introduceerde Caran d’Ache de “prisma” aquarelpotloden.
  • In 1952 bracht Caran d’Ache het “waspotlood” op de markt.
  • In 1974 verhuisde de fabriek uit het centrum van Genève naar een nieuw gebouw op het complex Thônex in Genève

 

 De pennen van Caran D’Ache 

De pennen van Caran D’Ache schrijven super fijn en hebben een goede kwaliteit. Ze hebben verschillende lijnen en soorten pennen, hier zijn de leukste en origineelste voor u op een rijtje :

De echte klassieker: de 849 van Caran d’Ache werd geïntroduceerd in 1969 en sindsdien zijn er meer dan 15 miljoen van deze pennen geproduceerd. Er zijn heel wat varianten op de originele pen maar de leukste vinden wij toch The 849 Essentially Swiss Zwitserse chocolade. De pen heeft een stalen clip en een drukmechanisme. Je kunt hiermee maar liefst 600 A4 bladen vlekvrij vol schrijven.

 

Dan is er de Popline, met felle kleuren is deze lijn cool, trendy en flashy. Optimaal comfort in je hand en gegarandeerd veel schrijfplezier in die vrolijke, felle neon kleurtjes. Wij zijn fan en nemen de Fluo + 849 overal mee naar toe. Handig in je tas, je raakt je pen nooit kwijt door het mooie doosje. Bovendien geeft Popline je energie en is een perfecte match met jouw eigen style.

 

Niet alleen plastic is recyclebaar, ook aluminium koffiecapsules. Dat bewijzen Nespresso en Caran d’Ache met hun nieuwe balpen: de 849 Nespresso. Deze pen is gemaakt van gebruikte koffiecapsules en is onderdeel van de Caran d’Ache Office-collectie. De samenwerking is onderdeel van het Second Life-project van Nespresso. Door te laten zien hoe koffiecapsules een tweede leven krijgen, hopen de partijen het recyclen van aluminium capsules aantrekkelijker te maken.

De glanzende donkerblauwe kleur van de Nespresso Dharkan-capsules en de unieke stijl van het 849-model van Caran d’Ache samenbrengen in één pen – dat was de technische uitdaging waarmee de twee Zwitserse bedrijven in de werkplaats van Caran d’Ache in Genève aan de slag gingen. Het resultaat? Een stijlvol accessoire dat modieus en elegant, maar vooral ook duurzaam is.

De 849 Alexander Girard limited edition werd geboren uit de wens van Caran d’Ache, Vitra en Studio Girard om de 849 te versieren met de vrolijke cultuspatrone, bedacht door Alexander Girard. Deze multi-getalenteerde maker heeft een revolutie teweeggebracht in de geschiedenis van het 20e-eeuwse ontwerp door zijn kleurrijke, grafische stempel op alledaagse objecten achter te laten. Met een grote belangstelling voor texturen, patronen en volkskunst liet Alexander Girard zijn creativiteit los op deze pennen. De pen heeft een mat zwarte verchroomde clip en drukknop, matzwarte lak op de houder en iconisch “dubbele driehoek” patroon in schitterende witte lak.

 

De potloden van Caran D’Ache

En dan nu de potloden, de potloden van Caran D`Ache zijn van superieure kwaliteit, waterbestendig en zeker niet onbelangrijk, het potlood heeft een zachte stift waar door er bijzondere lichtechtheid en een groot dekkend vermogen is.

De kleurpotloden hebben uitstekende kleureigenschappen. Ook met slijpen van de punten zijn ze stevig wat betekent dat de punt niet gauw afbreekt. Stevige potloden die goed gepigmenteerd zijn. Kleuren heel zacht zodat je meerdere lagen over elkaar kunt gebruiken.

 

 

Wij verkopen natuurlijk al deze producten op onze site :

849 Original – The legend

849 balpen uit de Chocolat Caran d’Ache-collectie

 

849 Popline fluo ballpoint pen met magnetisch doosje

Caran d’Ache 849 Limited Edition Nespresso balpen

Caran d’Ache 849 Alexander Girard balpen Pink

KLEURPOTLODEN CARAN D’ACHE SWISSCOLOR AQUAREL 18 STUKS

Set van 40 of 18 Prismalo Aquarelle kleurpotloden

 

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht