Working Girl – Jolanda van der Basch

Geplaatst op 16 juni 2019

Let me introduce you:

Mijn naam is Jolanda van der Basch, ik woon in Hendrik Ido Ambacht en ben de eigenares van het bedrijf Madefordogs. Madefordogs.nl is een website met allerlei hondenaccessoires. Mijn site heeft als slogan: “gespecialiseerd in bijzonderheden”. Op mijn site vind je allerlei artikelen die bijzonder zijn en bijna allemaal afkomstig uit Amerika . Bijvoorbeeld Poochie Bells (zindelijkheid tool) en Paw Plunger (om de poten van de hond schoon te maken)

– Wat is jou ultieme uitdaging van jouw werk?
Ik reis veel naar Amerika om daar op vakbeurzen bijzondere artikelen te vinden, die net anders dan anders zijn. Het is voor mij een ultieme uitdaging om dan naar huis te kunnen gaan met een product wat er op de Europese markt nog niet is. Vooral het verkrijgen van exclusieve verkooprechten voor Europa is enorme uitdaging.

– Wat doe je eigenlijk de hele dag? 
Als ondernemer ben je loopjongen en directeur tegelijk, ik beantwoord email, doe de inkoop, verkoop, zorg voor de orderinvoer, werkoverleg en probeer ondertussen ook nog iets aan social media te doen.

– Wat kan jij niet missen onder werktijd?
Mijn collega’s, we hebben een leuk team van vaste medewerkers en stagiaires. Als we met het volledige team aanwezig zijn en er een goede sfeer heerst word ik echt blij.

– Wat maakt jou werk zo leuk en hoe houd jij je werk leuk voor jezelf?

Mijn werk is zo leuk omdat het heel gevarieerd is, ik kan echt blij worden als mensen ook aangeven dat ze mijn artikelen zo leuk vinden. Wat ik ook erg leuk vind aan mijn werk, is dat ik mijn tijd zelf kan indelen, dat houd in dat ik ‘s avonds wel eens op bank zit met mijn laptop op schoot en dat is helemaal niet erg. Maar als ik door de weeks lekker naar de kapper wil of lang wil lunchen met een vriendin dan doe ik dat. Deze vrijheid vind ik heel fijn en prettig. Ik hou mijn werk leuk omdat er zoveel diversiteit inzit en dat eigenlijk geen dag hetzelfde is.

– Van welke les (en van wie was dat) heb jij het meest geleerd en wil je delen met de Writing Girls?
Kennis is macht maar kennis delen is machtiger. Ik hou van delen, ik geloof in samenwerken. Dat brengt je volgens mij het verst, deel je kennis! Dat kan op het gebied van inkoop, verkoop, vervoerders, social media en vele andere tips. Als ik iemand daarmee kan helpen dan doe ik dat graag. Wees niet bang dat je de concurrentie helpt het tegengestelde is waar, ik geloof echt in synergie! Wat ik ook graag wil delen is de volgende tip; doe waar je goed in bent en besteed uit waar je niet goed in bent. Dat laatste kost uiteraard geld maar dat verdien je weer terug met de tijd die je uitspaart en je eigen werk waar jezelf heel goed in bent dan kunt doen. Bijvoorbeeld de boekhouding of belastingaangifte, iemand die daar in gespecialiseerd is verdiend zich echt terug.

– Wat zou jij graag willen bereiken in je werk?
Mmm, moeilijk, op korte termijn hoop ik dat mijn nieuwe product wat eind juni op mijn webshop wordt gelanceerd het succes wordt dat ik er van verwacht. Het product heet Heartbeatpillow, dit is een kussen voor puppy’s, Het kussen wordt warm en zit een apparaatje in wat een hartslag nabootst. Als een pup na 8 weken het nest verlaat en naar de nieuwe eigenaar gaat zijn de eerste paar weken ‘s nachts vaak lastig en piept de pup omdat hij/zij mijn moeder mist. Dit kussen zorgt ervoor dat de pup binnen 8 minuten in slaap valt. Op langere termijn zou ik graag online madefordogs magazine willen uitgeven.

– Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie uit Amerika, en bezoek vele beurzen. Ik volg op social media ook personen waar ik mijn inspiratie vandaan haal en volg vaak seminars en workshops.

– Gouden tip qua organisatie voor de werkende medemens;)?
Zorg voor een opgeruimde omgeving waar je in werkt. Clean desk policy lijkt overdreven maar het is echt verhelderd. Chaos op je bureau is chaos in je hoofd. Ikzelf ben heel chaotisch van nature en heb dus echt structuur nodig. Ik was slaaf van mijn eigen email. Bij binnenkomst van mijn mail ging ik dit gelijk bekijken en uiteraard beantwoorden. Ik heb hulp ingeroepen van iemand die wel structuur heeft en zij heeft heel goed uitgelegd hoe het anders kan. Dit geeft zoveel rust. Mijn e-mail bekijk ik dus nu 3x per dag (stiekem soms 4 of 5 keer) maar nooit meer zo vaak als voorheen. En heb voor mezelf het boek “getting things done” aangeschaft, hierdoor werk je prettiger en efficiënter zonder stress en heb ik meer tijd en rust in mijn hoofd.
Jolanda is fan een clean desk policy en van Morris Memo – ze heeft haar kleine ezeltje altijd op haar bureau staan….

 

ABODEE-MORRIS-MEMO-MB-MM244_1-800x800

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht