Waarom is mijn huid droog nu de winter er aan komt?

Geplaatst op 09 oktober 2022

Waarom is mijn huid droog nu de winter er aan komt?

Misschien heb je het al gemerkt als je wakker wordt: je huid is misschien wat trekkerig. Je zit meer binnen, de verwarming staat aan, ongemerkt beweeg je wat minder en kom je minder vaak buiten (niet zo verwonderlijk met die gure wind en regen). Kortom, je huid voelt al snel anders aan dan in de zomer en heeft andere voeding nodig. Bij Callys Switserland weten ze alles van klimaatverandering en hebben ze speciaal om de huid te ondersteunen en te voeden, hun serums ontwikkeld.

Wanneer het klimaat kouder wordt, voel je dat direct aan je huid. Dit komt doordat de lucht tijdens koudere seizoenen minder water bevat. Wanneer de temperatuur erg laag wordt, is de lucht volledig zonder water. Je huid zal dan droog worden vanwege de droge lucht. Een ander gevolg van een kouder klimaat kan zijn dat je huid wat doffer wordt en soms verstopte poriën, waardoor je huid onrustig wordt en je onderhuidse bultjes krijgt of pukkeltjes. Om dit te compenseren produceert je huid meer olie. Het is daarom niet ongebruikelijk dat je het gevoel hebt dat je huid droog is en dat je ook puistjes krijgt.

Callys Serum

Wij geven jou tips om te voorkomen dat je een droge, verstopte of doffe huid krijgt.

  1. Wees zacht voor je huid. Gebruik milde producten en voedt ze waar nodig door bijvoorbeeld extra een serum of ampul te gebruiken voor een extra oppepper.
  2. Hydrateer! Vocht is altijd belangrijk, maar zelfs meer in de winter. Zorg ervoor dat je ‘s morgens vocht toedient, bij voorkeur met serum en dagcrème en sluit je dag af met een nachtcrème zodat je huid goed en gehydrateerd aanvoelt.
  3. Juist nu het herfst en winter wordt, is het lekker om in je eigen badkamer een spa te creëren en je huid je huid extra te pamperen. Wees geduldig en houd vast aan je routines als het gaat om je huidverzorging en verwen jezelf elke week met een lekker gezichtsmasker om de huid extra zacht en zacht te houden.
  4. Drink veel water! Als vuistregel wordt gezegd dat je 1,5 liter water per dag moet drinken, dit is natuurlijk individueel, maar het is goed om water te drinken als je merkt dat je huid droog is.
  5. Beweeg! Het is super belangrijk om je lijf soepel en in shape te houden door iedere dag minimaal een kwartiertje yoga oefeningen te doen en een half uurtje buiten te wandelen.
  6. Slaap! Doordat het vroeg donker is, trekt iedereen lekker naar binnen om te Netflixen en het binnen gezellig te maken. Gebruik deze periode om lekker je batterij op te laden, te lezen, jezelf te ontwikkelen, nieuwe boeken te lezen of misschien wel een nieuwe taal of instrument te leren!

 

Ons HYALURON SERUM CALLYS is zo’n echte oppepper die je goed in de winter als extra voiding voor je huid kunt gebruiken.

Dit hoog geconcentreerde product met puur Hyaluronzuur creëert door de werking met dubbele moleculen een optimale hydratatie tot in de onderste huidlagen. De aanmaak van natuurlijk collageen werkt fantastisch tegen verlies van volume van het huidweefsel waardoor de huid weer gaat stralen. 
Dit serum bevordert microcirculatie en de groei van nieuwe cellen.

Geef je collageen een boost met Callys

CALLYS heeft in combinatie met HYALURONZUUR de beste natuurlijke ingrediënten in haar serum verwerkt en werkt als enige met verfijnde dubbele moleculen waardoor de serum nog beter tot in de diepere  huidlaag dringt. 

Na nauwkeurig onderzoek bij de duurdere, gerenommeerde merken hebben we ontdekt dat er weinig merken zijn die met dit actieve bestanddeel van dubbele moleculen werken. De duurdere, gerenommeerde merken werken ook vaak met olie terwijl de serums van CALLYS met krachtige hoog geconcentreerde bloemenextracten werkt die de groei van nieuwe cellen evenals microcirculatie stimuleren.

 

Wist je dat je huid veranderd met de seizoenen?

  • Winter tot lente – de huid wordt iets vettiger dan normaal
  • Lente tot zomer – onzuiverheden kunnen optreden, evenals gebroken bloedvaten, omdat de huid reageert op blootstelling aan de zon
  • Zomer tot herfst – Zonschade, in de vorm van fijne lijntjes en pigmentvlekken, kan zichtbaar worden
  • Van herfst tot winter – de huid wordt droog aan de oppervlakte

Share your Callys moments with us by using #callys_nl

 

Nieuwsgierig geworden? Kijk op onze Callys site: 

https://www.callys.nl/winkel/hyaluron-serum-callys/

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht