Trek iets positiefs aan, dat past altijd!

Geplaatst op 14 juli 2015

Waarom zou je positief leven?

Leven met een positieve levenshouding is niet altijd makkelijk. Waarom? De meeste mensen om je heen zijn waarschijnlijk negatief of lichtjes negatief ingesteld. En het is moeilijk om anders te zijn dan de mensen om je heen.

Maar het loont. Simpelweg omdat positiviteit zich verspreidt. Als jij je rug recht houdt, dan kun jij de mensen om je heen leren om positiever naar de wereld te kijken.

Positief denken houdt je op de been in moeilijke tijden. Het helpt je doorzicht te zien in schijnbaar hopeloze situaties. Het geeft je een rotsvast vertrouwen in de toekomst, onze wereld, in de mensheid, in een goede afloop.

Leven met positieve gedachten is leven vanuit liefde. Vanuit eenheid, creativiteit en oneindige mogelijkheden. Je beseft dat de oplossing altijd net om de hoek kan liggen, en daarom kun jij een situatie anders beoordelen dan negatief ingestelde mensen.

Oke daar gaan we: hoe kan je positief zijn? Hoe word je positiever? Hieronder negen praktische tips die je helpen om stap voor stap positiever te worden!

1. Besef dat realiteit buigbaar is

‘De realiteit’ bestaat niet. Er bestaan momenteel zo’n 6 miljard realiteiten op aarde, en ieder persoon denkt dat zijn realiteit de enige echte is.

Je kunt je realiteit buigen hoe je wilt. Door positief te denken zal de realiteit er positiever uitzien. Door te beseffen dat alles relatief is (waaronder ‘goed en slecht‘) kun je het leven ervaren op je eigen voorwaarden.

2. Betrap jezelf (en elkaar) op negativiteit

Zoek een maatje waarmee je wilt leren om positiever te zijn. Betrap elkaar op negatieve uitspraken en probeer het direct om te draaien naar een positieve uitspraak.

Doe dit ook in gedachten. Laat een belletje rinkelen zodra je in een negatieve gedachtenspiraal zit. Pak je gedachten op en richt ze de andere kant op. Focus je op de dingen die goed zijn aan datgene waarover je negatief praat of denkt.

3. Richt je op alle dingen die goed gaan

De meeste mensen en de media houden zich bezig met alle dingen die foutgaan. Dit is een geweldige manier om een negatief wereldbeeld te ontwikkelen.

Richt je voortaan steeds meer op zaken die goed gaan. Maak regelmatig een lijstje met dingen waarvoor je dankbaar bent in je leven. Besef dat positieve zaken doorgaans niet als ‘nieuwswaardig’ worden bestempeld, maar dat ze wel degelijk gebeuren. Iedere seconde opnieuw.

4. Voed je vertrouwen in de wereld

Balanceer je wereldbeeld. Het journaal vertelt je wat je moet weten over de ellende in de wereld. Zet hier iets positiefs tegenover. Bekijk bijvoorbeeld regelmatig een inspirerende presentatie op TED, dat helpt je weer wat perspectief terug te krijgen over hoe de wereld er werkelijk voor staat.

5. Zoek de keerzijde van ‘negatieve’ gebeurtenissen

Bewijs aan jezelf dat alles relatief is door op zoek te gaan naar het gouden randje in iedere ‘negatieve’ gebeurtenis. Als je er vanuit gaat dat ‘goed en slecht’ simpelweg stickers zijn die wij zelf op gebeurtenissen plakken, wat zou er dan gebeuren als je een ‘slechte’ gebeurtenis ‘goed’ zou noemen? Een paar voorbeelden:

  • Doordat jij bent gezakt voor dat examen leer je de belangrijke les dat je hard moet werken om de bereiken wat je wilt. Een les die je later helpt je dromen waar te maken.
  • Doordat je vroeger werd gepest op school kun je je helemaal verplaatsen in kinderen die gepest worden, waardoor jij nu als leerkracht pesten razendsnel kunt voorkomen.
  • Je hond is dood, dat geeft je een stuk vrijheid terug die je lang niet hebt gehad. Je kunt daarnaast terugkijken op de fijne herinneringen die je met je hond hebt beleefd.
  • Je auto ging kapot. Daardoor moest je noodgedwongen op de fiets naar je werk, waardoor je ontdekte hoe lekker dit eigenlijk is, waardoor je nu een paar kilo kwijt bent en je veel fitter voelt.

Niets is alleen maar negatief. Probeer uit elke ervaring iets positiefs te halen, en richt je vervolgens voornamelijk op deze positieve aspecten. Dat helpt je vooruit, het houdt je op de been!

6. Lach meer, wees het zonnetje in huis

Als je zelf kunt bepalen hoe je het leven ervaart, kun je ook zelf bepalen hoe serieus je alles neemt. Wil je positiever worden? Neem het leven dan niet te serieus en lach meer!

Lachen is echt gezond. Het geeft een boost aan je immuunsysteem, het ontspant je lichaam, het levert gelukkigmakende hormonen op, het is een goede workout voor je lichaam, lachen vermindert angst, vermindert stress en het helpt ons betere relaties te ontwikkelen.

Hoe kun je meer lachen?

  • Speel vaker. Met kinderen, met huisdieren, met je partner, collega’s, je vrienden en familie. Maak grapjes, speel spelletjes, beleef plezier.
  • Geniet van comedy voorstellingen, films, series en boeken.
  • Bestudeer humor om je heen, leer het waarderen en haal meer humor in je leven.
  • Denk af en toe aan situaties waarom je ontzettend moest lachen, en beleef het plezier opnieuw.
  • Laat je kietelen.

Lachen is fijn, gezond en goed voor je humeur. Het is moeilijk om te veel te lachen, maar zo makkelijk om te weinig te lachen. Dus ga aan de slag en lach!

7. Besef dat positiviteit belangrijk is voor jezelf en de wereld

Zet een positieve levenshouding hoog op je prioriteitenlijstje. Zodra je merkt dat je je positiviteit verliest, doe dan je best om het snel terug te vinden.

Positiviteit vind je in vertrouwen, liefde, vooruitgang, verbondenheid en hoop. Soms is het niet makkelijk om positief te blijven. Maar besef dat het juist in deze situaties des te waardevoller is om positief te zijn.

Maak een positieve levenshouding belangrijk. Het ís belangrijk als je gelukkig wilt zijn en als je iets positiefs teweeg wilt brengen in de wereld.

8. Ontspan: stress is angst en angst is negativiteit

Stress ontstaat uit angst. Angst dat je niet goed genoeg bent, dat je niet genoeg kunt. Angst dat je kunt falen, dat je niet op tijd klaar zult zijn, dat de toekomst minder fijn zal worden dan het heden.

Stress is ongezond voor lichaam en geest. Spanning staat in de weg van een positief leven. Dus ontspan. Laat die negatieve energie los. Vertrouw op jezelf en heb vertrouwen in de toekomst.

9. Glimlach naar iedereen

Oké, tijd voor een tuttige oefening. Tover, terwijl je deze laatste alinea’s leest, een glimlach op je gezicht. Ik weet het, er is geen concrete aanleiding om te lachen, maar doe het toch eens. Laat je tanden verschijnen!

Normaal gesproken lach je als je iets leuks meemaakt. Je kunt echter ook gewoon beginnen met lachen. Je hersenen krijgen dan het idee dat er blijkbaar iets leuks aan de hand is, waardoor je stemming verbetert.

Je glimlach is een magisch gereedschap dat je echt kunt inzetten om jouw leven en die van de mensen om je heen mooier te maken. Dus glimlach naar jezelf, glimlach naar de mensen om je heen, glimlach naar vreemden op straat. Verspreid je positieve vibe!

bron: sochicken.nl

 

Wil je een leuke kaars met een positieve quote? for more info –> https://writinggirl.nl/product/add-a-little-confetti-to-each-day/

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht