De leukste artikelen als je reist vind je hier!

Geplaatst op 20 februari 2019

travelOf het nu zakelijk is of for fun (of beide), reizen doen we graag. In stijl. Hierbij de tips and tricks van de pro’s:

De leukste artikelen als je reist vind je hier!

1. Packing style.

Als je vaak reist, krijg je een bepaalde routine in het pakken van je koffer. Ik heb altijd een speciaal toilettasje met kleine verpakking die je bij de Hema kunt kopen. Dan heb je altijd je favoriete crème, reinigingsmilk, shampoo en conditioner bij je. Doe ook je schoenen in hoezen van stof, anders wordt je kleding vies. Ga altijd voor een paar hakken en een lage schoen die overal bijpast. Neem ook alvast een hoes mee voor je vieze spullen, zo werp je ondergoed en gedragen spullen in een keer in de wasmachine als je thuiskomt en kun je je koffer snel uitpakken. Scheelt tijd!

2. Functionele fashion.

Als je veel reist weet je dat comfortabele schoenen winnen van de hoge hak. Ik weet niet hoe Victoria Beckham het doet, maar de kilometers die ik op Schiphol moet afleggen (altijd de laatste gate) doe ik het liefst op een paar gympen of platte laarzen. Met een trolley want die zware schoudertas die steeds van je schouder afglijdt en je een nekhernia bezorgt – ik doe het niet meer. Een mooie gymp, een paar leuke ballerina’s en een hippe trolley – ik teken ervoor!

3. Follow the rules please!

In bijvoorbeeld India, China, Afrika of Amerika gelden hele andere regels dan in Europa – check ze voor vertrek. Bestudeer de regels nauwkeurig en houd je er aan. Het is echt linke soep als je ’s avonds in Durban nog even de straat op gaat – of in India geld geeft aan kinderen. Lees de regulering van elk land en neem het in acht. En neem uit voorzorg een leeg waterflesje mee voor na de douane of koop water bij de gate – in sommige landen is het oppassen geblazen zodra je de douane voorbij bent!

4. Smile!

Natuurlijk valt het niet mee om altijd maar geduldig en aardig te zijn als je langs de zoveelste douanecheck moet. Wees vriendelijk, lach beleefd, wees geduldig – het gaat om je houding en je fietst overal zo doorheen.

5. Climate control.

In sommige landen kun je het van te voren niet weten en kun je overvallen worden door de kou. Ook In New York heb ik het met een gevoelstemperatuur van -15 nog nooit zo koud gehad. Wees dus voorbereid en neem altijd fleece handschoenen mee en een grote sjaal, daarmee houd je jezelf lekker warm en comfortabel en ruikt het een beetje naar thuis!

6. Food for thought

Als je echt veel reist, gaat het vliegtuig eten je tegen staan. Probeer zelf wat eten mee te nemen aan boord zoals een notenreep of een bakje met heerlijke salade of rauwkost. Mensen kijken tegenwoordig nergens meer van op en zo vermijd jij dat opgeblazen gevoel krijgt en dat je maag van streek is.

7. Beweeg!

Acht of tien uur in een vliegtuig is niet niks, je darmen en maag zijn van streek door het zitten en je nek en rug worden stram. Probeer elke twee uur even te gaan staan en wat kniebuigingen te gaan doen. Heb je een nachtvlucht? Dan helpt het natuurlijk niet – ga dan als je het vliegtuig uit bent, lekker een stuk wandelen om de omgeving te verkennen. Ook als je beurzen moet bezoeken, probeer dan zoveel mogelijk te lopen voor de natuurlijke stoelgang en beweging. Geloof me, je voelt je er zoveel beter door en je leert de buurt rondom je hotel een beetje kennen. Ik heb zo juist de leukste restaurantjes en schattige locale ambachtszaakjes en boekwinkeltjes ontdekt!

De leukste artikelen als je reist vind je hier!

Het ideale Mobilian reistasje: voor ervaren reizigers! Niet alleen op het vliegveld, ook handig als je een beurs moet bezoeken – alles bij de hand. For travelers with only a smartphone, passport, cards & small things. https://writinggirl.nl/product/mobilian-phone-cross/

Voor nu: de traveler belt kun je gewoon losmaken en het metalen gedeelte nonchalant in je bakje deponeren. En het leuke is: je veel bereisde soortgenoten herken je meteen…. You’re such a world traveller… https://writinggirl.nl/product/abodee-traveller-belt/

Best selling travel item: van het zachtse kalfslederen een afsluitbare cassette waar pasjes, geld, paspoort en tickets in kunnen. Afsluitbaar met rits, hoogwaardige kwaliteit. Mooi afgewerkt met rits en op de voorzijde in getrommeld staal het Zwitserse kruis. Klasse! https://writinggirl.nl/product/passport-case/

#tips #travel #vliegtuig #eten #fashion #regels #climate #food #packing

De leukste artikelen als je reist vind je hier!

Copyright Esther Kreukniet @ 2017

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht