Tips om je dag net iets leuker te maken!

Geplaatst op 10 oktober 2021

Schrijfster Annie Dillard zei: “Hoe we onze dagen spenderen is hoe ons leven verder verloopt.’ Wijze woorden van een fantastisch schrijfster geven je stof tot na denken: als je je leven niet nu, op dit moment zelf leuk maakt, stroomt de energie de verkeerde kant op en dat heeft invloed op de rest van je leven. 

Bij bezoekjes aan de psycholoog of coach is het bijna standaard: ze vragen altijd hoe je dag of week er op dit moment uitziet. Op die manier krijgen ze inzicht in je gewoonten en rituelen en dat helpt niet alleen om een goed beeld te schetsen wie ze voor zich hebben, maar zo kunnen ze ook goed inschatten welke kleine veranderingen een grote invloed kunnen hebben om een fijn(er) leven te leiden (je zit daar niet voor niets natuurlijk). Overleggen hoe je leven er nu uitziet en wat je in de toekomst zou willen zijn de grotere issues die verband met elkaar hebben.

Psychologe Dr Samantha Boardman heeft door alle jaren heen de beste tips verzameld die je in je eigen leven toe kunt passen, in het hier en nu en op je werk.

Hier zijn zeven tips om het beste uit iedere dag te halen.

1. Leer iets nieuws

Probeer iedere dag iets nieuws te ontdekken, te leren of te absorberen. Luister naar een podcast, lees een interessant artikel, leer iets van een vriend, je kind of je buurman. Stel jezelf open en onthoud: van iedereen die je ontmoet, kun je iets leren.

2. Maak iemand blij

Doe iets voor een ander. Dit is een instant mood booster. Gewoon aardig zijn geeft je ook het gevoel van moedig zijn, van waarde en mens zijn.

 

3. Gebruik je kracht!

Je voelt je nog beter als je je krachten inzet. Onderzoek wijst uit dat werknemers die hun expertise gebruiken, nog beter presteren. Dus ben jij goed in blogs schrijven, offertes maken of verkopen? Go for it!

4. Koester jezelf

Begin gelijk om goed voor jezelf te zorgen: eet goed, beweeg regelmatig en slaap voldoende. Dit zijn alledaagse dingen die je gemoedsrust enorm beïnvloeden. Als jij gezond leeft en voldoende slaapt, kun je de hele wereld aan.

5. Denk vooruit

Wat zijn jouw doelen in de toekomst? Doe in ieder geval een heel klein stapje om je dichter bij je doel te laten komen – dan voel je dat je goed bezig bent – geen uitstel gedrag dus!

6. Doe iets waardevols.

Het maakt niet uit wat, maar doe iets kleins dat een bijdrage levert aan een betere wereld. Het kan zoiets kleins zijn als een leeg flesje van de straat oprapen.

7. Neem een momentje

Neem tenminste een minuut om te bedenken waar je dankbaar voor bent, denk over de dingen die je al bereikt hebt. Dankbaarheid is de grootste energie booster die je gelijk voldoening geeft en dat straal je uit op je omgeving.

Heb jij nog waardevolle suggesties die het leven net een tikje leuker maken? Schrijf ons op: service@writinggirl.nl

Pluk je Geluk

Tips om je dag net iets leuker te maken!  Bron:

For more from Dr. Samantha Boardman, read her recent articles or visit her online at PositivePrescription.com.

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht