Vóór tien uur ‘s ochtends beginnen met werken is slecht voor je

Geplaatst op 23 oktober 2017

Draai jij je ook zo graag nog even om? Snooze jij door de snoozer heen? Recentelijk onderzoek wees uit dat Vóór tien uur ‘s ochtends beginnen met werken is slecht voor je. Ha, dat is mooi een hint voor je leidinggevende! Dr. Paul Kelley is vanaf nu onze number one hero. Hij is namelijk de man die beweert dat we niet voor 10 uur ’’s ochtends moeten beginnen met werken. Een geschenk voor iedereen die een hekel heeft aan vroeg opstaan én vroeg aan de slag gaan. We zouden onszelf daardoor kwellen met onnodig slaaptekort, en daar hebben we helaas veels te veel ervaring mee.

‘Slaaptekortmaatschappij’
De Oxford academicus gelooft dat voor 10 uur werken ervoor zorgt dat werknemers vaker ziek, vermoeid en gestrest zijn. En hij vindt dat er een ‘huge societal change’ moet plaatsvinden om onze werktijden aan te passen aan onze biologische klok. We couldn’’t agree more.Volgens Kelley leven we in een zogenaamde ‘‘slaaptekortmaatschappij’’, waarin het merendeel van de mensen te weinig slaapt. Ook benadrukt hij dat te weinig slapen erg schadelijk is voor onze gezondheid, en dat een slaaptekort een nadelige invloed heeft op onder andere onze fysieke én emotionele prestaties. Klinkt allemaal logisch: 1+1=2, dus hup naar je leidinggevende hiermee. Hij of zij wil toch ook niet dat jij minder goed presteert?

Wil je meer lezen over een goede balans vinden in je leven? Lees dan Pluk je Geluk, een boek waarin je dichter bij jezelf en bij je eigen geluk komt te staan, door je lichamelijke, psychische en spirituele kant in balans te brengen met behulp van mooie oefeningen, voeding, tips en adviezen.
In ongeveer een maand leer je jezelf gezond en mentaal sterk te maken door een lifestyle te creëren die bij jou past, met de juiste voeding en balans voor lichaam en geest. Elke dag krijg je een schrijfoefening, een overdenking, een training en een gezond recept om je energie, zelfvertrouwen en positiviteit mee te geven.

In dit boek schrijf je zelf je eigen recept waar jij gelukkig van wordt en dat straal je uit. Niet te streng, niet te gek en bruikbaar in je eigen leven – jíj schrijft het recept dat bij jouw mooie leven past! Lees hier meer!

Bron: Women’s Health | MARIE CLAIR @ WORK 

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht