Steun Powervrouw Anouk Smulders!

Geplaatst op 02 september 2015

Presentatrice, topmodel, moeder van twee heerlijke kinderen en vooral heel erg lief – dat is Anouk Smulders.

Dat blijkt wel uit de goede doelen waar ze zich met tomeloze energie voor inzet en op haar verjaardag, 29 augustus jl, heeft ze het leven gevierd met 100 powervrouwen en een sms-actie gelanceerd: sms RUBY naar 3669 en doneer zo 1 euro tegen de strijd tegen gynaecologische kanker.

Anouk_Smulders

De actie loopt tot eind december en we hopen dat iedereen meehelpt. Elke vrouw, ongeacht haar achtergrond, kan hiermee te maken krijgen en op deze manier iets doen. Dus ben jij ook zo’n powervrouw en wil je graag je steentje bijdragen? Sms dan RUBY naar 3669, doneer 1 euro EN verspreid deze actie via social media, dit is belangrijk!

Anouk

Anouk Smulders is moeder van 2 kinderen en getrouwd met fotograaf Edwin Smulders. Zij zet zich al jaren in voor diverse goede doelen en daar is Ruby and Rose er een van. In eerste instantie als het gezicht bij de Biba armbandjes van Ruby and Rose. Al snel genoeg wilde Anouk Smulders meer gaan betekenen voor deze stichting en besloot ambassadeur te worden.

RubyRose

Anouk Smulders (41) is ambassadrice van de stichting Ruby and Rose, een stichting die zich inzet om aandacht te verkrijgen voor gynaecologische kanker ofwel “vrouwenkanker” en heeft de landelijke actie  de nationale “ Dag van de Eierstokkanker” georganiseerd.

Wat houdt dat in, die dag?

Deze dag is in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor eierstokkanker. Het is zo dat gynaecologische kanker nog steeds in de taboesfeer zit helaas. Door de uitstrijkjes en de vaccinaties hoor je wel eens iets over baarmoederhalskanker. Echter over eierstok- baarmoeder, schaamlip, vagina en vulva kanker wordt minder gesproken.

Maar het is wel degelijk een probleem: van de tien vrouwen die eierstokkanker krijgen, overlijden er acht.

Je ontdekt het meestal pas als het te laat is. Sommige vrouwen krijgen misschien last van afscheiding, buikpijn, een opgezwollen buik, vermoeidheid, gewichtsafname, vaginale bloeding en anderen hebben helemaal geen last. De vage klachten van eierstokkanker hebben tot gevolg dat de patienten pas na geruime tijd een arts bezoeken, waardoor de diagnose in een gevorderd stadium wordt gesteld. Indien de diagnose eierstokkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, kan deze curatief behandeld worden.

Anouk Smulders is ambassadrice van Ruby and Rose, op haar verjaardag lanceerde zij de SMS campagne voor de dag van de eierstokkanker . Leon Massuger, gynaecologisch oncoloog in het Radboud Ziekenhuis, heeft de stichting opgericht om aandacht te vragen voor gynaecologische kanker, want er is echt meer onderzoek en openheid nodig.

Anouk is oorspronkelijk benaderd door een bestuurslid, Gladys van den Munckhof, om het gezicht te worden van de armband die werd ontworpen om zo geld binnen te halen. Gladys heeft zelf baarmoederhalskanker gehad en haar verhaal sprak Anouk zo aan dat ze meteen ja zei tegen Ruby and Rose.

 

Meer informatie: www.rubyandrose.nl

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht