Set for succes!

Geplaatst op 01 januari 2019

Happy new year en de allerbeste wensen voor JOU!

2019 is een nieuw begin, een schone lei oftewel een frisse kans om opnieuw goed te beginnen. We hebben weer een prachtig jaar voor ons waar we onze dromen kunnen waarmaken. En dat hoeft niet alleen met het nieuwe jaar: iedere dag is een nieuwe kans en een stap in de goede richting om aan je succes te werken met de juiste mindset. Want we hebben natuurlijk mooie voornemens om niet meer in de stress te raken, niet meer te twijfelen, geen belachelijke overuren meer te maken en ons te focussen op ons grote doel. Hoe je dat makkelijk doet? Lees hier de tips voor set for succes!

SET FOR SUCCES

Nu is de betekenis van succes voor iedereen anders, maar Writing Girl wil je tips geven om je werk en je doelstellingen makkelijk te halen, zonder teveel gedoe. En dat begint met goede organisatie (en laten we bij Writing Girl nu dol zijn op organisatie ūüėČ

  1. Doel –¬†Begin met je doel neer te zetten. Zet voor jezelf een stip op de horizon wat je wilt bereiken en bedenk vervolgens hoe je dat wilt gaan doen.¬†Hoe gedetailleerder je beeld van wat je manifesteren wilt, hoe beter. Maak het concreet en helder. Wil jij er over een half jaar drie grote klanten erbij hebben? Of wil je over een jaar dat boek geschreven hebben? Of wil je promotie maken? Stel je doel vast en bedenk vervolgens welke stappen je moet maken om daar te komen. Deel het in tijdvakken en werk zo terug naar de dag van vandaag. Wat moet je vandaag doen om over een half jaar je succes te behalen?
  2. Doen! Actions speak louder than words, het is een kwestie van doen. Dus niet eindeloos aan je businessplan blijven schrijven maar er ook echt aan werken en het ook echt doen. Bedenk wat je minimaal wilt bereiken en hoe je dat wilt aanpakken. Nu je een plan hebt is het een kwestie van doen. Vergelijk het met een trainingsprogramma dat je voor jezelf uitschrijft en waar je je vervolgens ook aan houdt; na een paar maanden flink zwoegen zie je resultaat!
  3. Vallen en weer opstaan. Er is nog nooit een Olympisch Sporter geweest die zonder trainen kampioen werd. Dat betekent dus trainen, trainen en nog eens trainen. Geloven in wat je doet en een positieve uitkomst. Zie tegenvallers of teleurstellingen als leermomenten en bedenk een strategie waardoor je nog beter kunt worden > opgeven is geen optie want de aanhouder wint (echt waar).
  4. Wees effectief. Dit geldt op alle vlakken: leer effectief te zijn in je communicatie, je werkwijze en je tijdsindeling. De meest succesvolle mensen zijn effectief en doelgericht. Het geeft je een enorme kick om je doelen te behalen en resultaat te zien. Wees dus slimmer en pak aan, stuur die mail, handel de administratie af en communiceer duidelijk. Dit scheelt zoveel tijd en dit geeft zoveel duidelijkheid dat je genoeg tijd over houdt om lekker creatief te lantefanteren voor de nodige inspiratie.
  5. Opruimen! Om goed georganiseerd te beginnen is belangrijk dat je met een opgeruimd hoofd en een schoon bureau begint zodat je niet afgeleid wordt. Dus alle administratie netjes in mapjes, je bureaulades overzichtelijk en je tas overzichtelijk. Omring je alleen met dingen die er toe doen en berg de rest netjes op met labels zodat je weet waar alles is. Als je dat gedaan hebt, orden je je mailbox ook, berg alles op in mapjes, en probeer op te schonen waar je kunt.                                                                    
  6. Leer nee te zeggen. Als je goed georganiseerd wilt zijn, moet je ook grenzen kunnen stellen. En je daar aan houden. We willen namelijk stress verlagen en dan is het goed om te weten waar je aan toe bent. We hoeven namelijk niet alles te kunnen of te doen, wees duidelijk in je taak verdeling. Denk goed na voordat je ja zegt want het is makkelijker om eerst nee te zeggen dan om later de boel weer terug te draaien nadat je eerst een halve dag met buikpijn rond loopt. Wees duidelijk voor jezelf, dan ben je het ook voor anderen.
  7. Slik die kikker eerst! Doe de klusjes waar je weinig zin in hebt eerst. Dus dat telefoontje, je administratie of juridisch leeswerk eerst. Laat die stapel op je bureau niet groter worden maar pak het direct aan. Kop koffie of thee erbij en gelijk aan beginnen, idem dito met mails. In de ochtend ben je nog kraakvers en beantwoord je de mail en post gemakkelijk. Wees hier ook streng voor jezelf: bepaal een tijdstip waarop je je mail, social media en post beantwoord, anders raak je te snel afgeleid en word je knettergek.
  8. Planning. Maak voor jezelf een goede planning en leef daar naar. Doe bijvoorbeeld maandag de administratieve klusjes in de ochtend, de wat creatievere dingen in de middag en plan de afspraken op donderdag of later in de week bijvoorbeeld. Bepaal voor jezelf wat goed werkt. Wees ruimt in je planning zodat je af en toe een half uurtje kunt smokkelen zodat een ander niet merkt dat je uitloopt. En plan dan ook gelijk een uurtje voor jezelf in, bijvoorbeeld je leesuurtje, je sauna bezoek, je sportuurtje, lunchen met je vriendin of je helemaal niks uurtje: je hebt het nodig als je succesvol wilt zijn!          
  9. Voorbereiding. Heb jij het gevoel dat je soms achter de feiten aanloopt? Dat is een teken dat je te veel hooi op je vork hebt genomen. Als je afspraken vergeet, telkens te laat komt of veel dingen vergeet dan is het tijd om beter voor te bereiden zodat je minder stress ervaart. Het is weinig spontaan maar wel een relaxed gevoel als alles op rolletjes verloopt. Onze Amerikaanse sisters zijn een kei in voorbereiding en plannen bijvoorbeeld al de avond de volgende dag vooruit. Outfits, werkzaamheden, ja zelfs hun eten bereiden ze tot in de puntjes voor. Vermoeiend? Bedenk dat als je goed georganiseerd bent, je automatisch ruimte cre√ęert voor creativiteit, spontaniteit en leuke dingen die energie geven.
  10. ¬†Wees verantwoordelijk¬†Misschien niet leuk om te horen, maar neem je verantwoordelijkheid. Niemand kan het voor je doen, alleen jij. Laat die slachtofferrol ver van je afliggen want het staat groot succes in de weg (het is zijn schuld, de markt werkt niet mee, ik kan er ook niets aan doen) Als je hier mee oefent (traint, doet of iig probeert) je er steeds beter in wordt. Het mooie nieuws is dus ook dat jij dan ook verantwoordelijk bent voor je succes, je kleine mijlpaaltjes en yes-momentjes. JIJ powervrouw cre√ęert je eigen mooie leven en wees je bewust dat je daar op een integere en verantwoordelijke manier mee om gaat. Hoe mooi is dat? Je bent vrij om je leven in te vullen – dit geeft je een enorme energieboost!¬†¬†¬† ¬† ¬† ¬† ¬†Handige tools en kantoorartikelen om georganiseerd door het leven te gaan vind je ook bij ons op de website; surf eens rustig rond!

Wil je meer weten? Lees onze blogs dan eens over organiseren, ontzettend leuk en handig om te weten! 17 januari organiseren wij een super workshop effectief organiseren (voor meer info klik hier) en onze volgende blog gaat over hoe je meer energie in je (werkende) leven krijgt; super interessant! Writing Girl zorgt er voor dat jij elke dag vol energie en bruisend van de idee√ęn naar je werk gaat!

En heb jij tips of wil je bijdragen aan een leuke column? Schrijf ons dan op service@writinggirl.nl

*Writing Girl is een webshop met de leukste kantoorartikelen en schrijfwaren plus een online platform om ondernemende vrouwen te inspireren – so stay tuned!

 

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht