Reehorst Home & Garden Fair doet er nog een schepje bovenop!

Geplaatst op 29 juni 2015

Oostvoorne – Liefhebbers van ambachtelijke artikelen, brocante en antiek en landelijke producten kunnen hun hart ophalen op de Reehorst Home & Garden Fair in Oostvoorne. Karen Kreukniet houdt alweer voor het derde achtereenvolgende jaar de inmiddels landelijk bekende Reehorst Fair.

Het idee voor een landelijke fair is drie jaar geleden spontaan bij Karen ontstaan. De van origine Engelse ontdekte dat er veel vraag was naar een dergelijke fair, niet in de laatste plaats vanwege de kwalitatief hoogstaande producten. Dit met een knipoog naar Engeland, haar geboorteland. “Maar de Reehorst Fair is nog veel meer dan dat”, benadrukt de initiatiefneemster.

Professioneel

“Met 63 standhouders, inclusief catering, kunnen we gerust spreken van een professionele uitstraling. We hebben een selectie gemaakt uit de standhouders die ons hebben benaderd en diegenen die wij hebben gevraagd te komen. Daarmee hopen we onze bezoekers een mooi aanbod te doen. Er zijn drie categorieën: ambachtelijk en etenswaren, brocante en antiek en overig, zoals kleding, hoeden, tassen en sieraden.”

Gedurende de twee dagen dat de Reehorst Fair plaatsvindt, is voor elk wat wils aanwezig. Zo zijn er handgemaakte zijden sjaals te koop, countrykleding, waxjassen en ook bloemen en planten, zoals fuchsia’s, zonnebloemen, historisch gekweekte rozen en olijfbomen. Maar ook antieke juwelen, zitzakken en sierijzer.

Wijn en kaas

Voor de inwendige mens is onder meer wijn, kaas en paté verkrijgbaar. Er zijn alpaca’s aanwezig. Mannen kunnen terecht bij de stand met grasmaaiers van Pols. “We verwachten zo’n 5000 tot 7000 mensen”, zegt Karen trots. “Voor parkeergelegenheid hebben we plek voor de deur op het parkeerterrein. Verder zijn twee wandelroutes van tien minuten uitgezet vanaf De Meidoorn en Olaertsduyn. Bezoekers hoeven slechts de bordjes door het groen te volgen om bij de Reehorst Fair te komen.”

Super gaaf

Wat Karen vooral leuk vindt aan de fair is het enthousiasme van de bezoekers. “Iedereen die binnenkomt, is verrast. Mensen kijken er echt naar uit. Het is heel spannend om ’s morgens open te gaan, maar ik weet dat het een succes is. Zeker nu we dit jaar nog een stapje verder zijn gegaan. Je probeert iets leuks neer te zetten, waar bijna een jaar voorbereiding aan vooraf gaat. Als het dan slaagt, is dat super gaaf.”

De Reehorstfair, uitgegroeid tot een professioneel event, vindt net als vorig jaar gedurende twee dagen plaats: op zaterdag 4 van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag 5 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

Facebook

De Reehorst Home & Garden Fair vindt, zoals de naam al aangeeft, plaats op het terrein van De Reehorst aan het Grenspad 1 in Oostvoorne. Toegangskaartjes kosten 2,50 euro. Parkeren is gratis. Voor een eerste indruk en/of meer informatie: www.dereehorstfair.nl en Facebook/Reehorst-fair.

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht