Mijn vriend vindt niets zo sexy als een uitgezakte jeans, wit t-shirt en een paar fantastische sexy hakken!

Geplaatst op 26 februari 2018

Interview : Sophia Webster!

Oh.My.God. Zelden waren we zo obsessed bij Writing Girl en zelden werden we zo hebberig. Chanice begon ermee, we konden er helaas niets aan doen. Instant shoe crush, maar gelukkig zijn we niet alleen. A-listers als Cara Delevinge, Beyonce en Rita Ora hebben deze snoepjes al aan hun voeten. Daar komt bij dat Sophia ook nog eens een typisch rauwe, lekkere ecclectische London girl is, met een wereldbedrijf, een knap model als vriend en een heel cool zoontje. Wat zouden wij graag in Sophia’s schoenen willen staan….

Sophia Webster’s schoenen zijn fun en uitdagend, vol fantasie en super vrouwelijk. We mochten met de jonge ontwerpster praten over haar inspiratie, eclectische stijl en welke schoen zij zou willen zijn….
Sophia-Webster  get-the-gloss-sophie-webster-for-revlon1

 

Ben je zelf ook altijd een schoenverslaafde geweest? ‘Oh totally! Ik tekende altijd al schoenen als kind, het was een natuurlijk iets. Toen ik studeerde aan de Foundation aan de Camberwell College of Arts heb ik ook beeldhouwen geprobeerd maar ik kwam steeds terug op schoenen ontwerpen en tekenen. Het voelt voor als een natuurlijk proces voor mij.’

Was je helemaal weg van een bepaalde designer toen je begon? ‘Ik heb altijd een aantal ontwerpers bewonderd en ik had het geluk om de assistant van Nicholas Kirkwood te worden en mocht mijn stage bij Georgina Goodman lopen – beide geweldige ervaringen.’

Wat is jouw ontwerp process en hoe krijg je inspiratie? ‘Ik begin altijd met schetsen maar om eerlijk te zijn heb ik de fantasie dan allang in mijn hoofd laten spelen…. Ik heb altijd een schetsboek bij me en als ik eenmaal begin te tekenen dan neemt mijn fantasie het over.’ Jennifer-Lopez-Sophia-Webster-Phoebe-sandals

Wie zie jij als de Sophia Webster vrouw? ‘Ik vind het leuk om te denken dat het hele verschillende vrouwen zijn. Mijn collectie is heel veelzijdig en het is voor de modebewuste vrouw die het geweldig vindt om met flamingo’s om haar voeten te lopen of de iets meer klassiek georienteerde vrouw met een simpele pump en een mooi detail. Denk dus van Rihanna tot Madonna en van Kate Moss tot en met Princess Kate’

Zijn er bepaalde celebs of trendsetters die je graag in je schoenen ziet staan? ‘Zoveel geweldige vrouwen hebben mijn schoenen al gedragen, en het is iedere keer weer een eer – maar ook een ervaring die je bescheiden en dankbaar houdt – als ik een vrouw, bekend of niet, in mijn ontwerp zie denk ik altijd even “wow”- dat ik dit toch mee mag maken….’

Jij brak al snel door in de fashion wereld, ook al dachten we dat die volledig verzadigd was. Heb je tips voor beginnende ontwerpers? ‘Blijf trouw aan je eigen stijl en je eigen visie. Ik ontwerp wel eens schoenen die gewoon niet haalbaar zijn qua productie in de fabriek in Brazilie waar mijn schoenen worden gemaakt. Ik blijf dan net zo lang ploeteren en werken aan nieuwe technieken tot het me wel lukt. Samen met alle werknemers natuurlijk die af en toe gek van me worden. Het gaat er dus om dat je een manier moet vinden dat iets wel werkt, zonder een compromise te sluiten. Geloof in jezelf en je product!’

Hoe zou je je persoonlijke stijl omschrijven? ‘Mijn stijl is ecclectisch en kleurrijk. Ik draag normal gesproken meestal een jeans en een leuke print sweater of een fun t shirt. Iedere vrouw moet natuurlijk een paar geweldige platte schoenen hebben, en dan geen gympen alsjeblieft, die kennen we nu wel, maar een paar leuke ballerina’s of instappers of loafers die je de hele dag kunt dragen. Auto in, op de fiets, rennen naar de subway – trap op, kinderen van school halen, je kent t wel. En dan – oh ja dan- een paar geweldige sexy hakken die de avond inluiden. Je houding verandert meteen, je krijgt een twinkle in je ogen en je hoeft je niet te verkleden. Mijn vriend vindt niets zo sexy als een uitgezakte jeans met een paar fantastische hakken!

Sophia-Webster-Shoewear-for-Women-1                             Sophia-Webster-Shoewear-for-Women-4

sophia-webster-the-daily-lady-6

Je schoenen zitten wel bovenaan de price range – wat raad je arme studentes en journalistes aan die ook dolgraag je schoenen willen hebben? ‘Uitverkoop, schat! Ik stond zelf altijd vooraan bij de dolle dwaze dagen van mijn favoriete schoenen merk. Want een goed paar schoenen, maakt je hele outfit. Je mag van mij bezuinigen op je basis, en met een leuke Zara, Mango of H&M kom je al heel ver, zeker als je het zelf customized met een paar knopen, emblemen of zet gewoon de schaar erin! Jeans pik je van je vriend of broer, wit t-shirt koop je bij de H&M en dan spaar je voor een paar niet-te-versmaden-moet-ik-hebben hakken. Geloof mij, ik ging er vroeger voor op water en brood!’

En als jij een schoen zou mogen zijn, welke kies je dan? ‘Momenteel ben ik in de “Flamingo” mood: lekker zomerse kleurtjes, Miami vibe, knalroze en watermeloen wodka cocktail in de hand aan de pool lekker naar de badmeester gluren.’

En wat is jouw beauty secret en waar kun je niet zonder? ‘Mijn rode lipstick en mijn Moleskine schetsboekje, daar kan ik namelijk echt niet zonder.’ Als je moest kiezen? ‘Dan toch echt mijn Moleskine schetsbookje – nog boven mijn schoenen – hey – en dat wil wat zeggen!

bronvermelding: Harrods, Sophia Webster

Awards: the Cordwainers at London College of Fashion Award of Excellence (2008), the Drapers Student Footwear Designer of the Year (2009), and the Browns Shoe Designer Award (2010).

 

Wil jij alvast in de Sophia Webster Flamingo mood komen? Denk dan aan onze Moleskine schetsboekje – magenta en pink! Moleskine set of 2 ruled notebooks -samen voor slechts € 6,95.

Twee magenta kleurige schriftjes verpakt, uitgevoerd in gelinieerd papier, met stevige kaft, per set verkrijgbaar.

moleskine-volant-pocket-plain-notebook-set-of-2-3.5-x-5.5-mv717-3

– See more at: https://writinggirl.nl/product/moleskine-set-2-ruled-notebooks/#sthash.WpKTjgwi.dpuf

 

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht