Kate Spade – het verhaal achter dit merk.

Geplaatst op 27 mei 2019

Katherine Noel Valentine Brosnahan, (24 december, 1962 – 5 juni, 2018)

Ze is bekend als Kate Spade en Kate Valentine, was een amerikaanse fashion designer en zakenvrouw. Ze was de oprichter en voormalig mede-eigenaar van het designer merk Kate Spade New York. Op 5 juni 2018 werd Spade dood aangetroffen in haar appartement. Het was een zelfdoding.

Maar wat is dan het verhaal achter het bedrijf Kate Spade New York ?

In 1993 werd Kate Spade New York opgericht. De handtassen die Spade ontwierp en produceerde werden heel snel al populair. Dat kwam vooral door de betaalbaarheid. Ze werden een symbool voor New York City in de 90’s.

In haar jonge jaren, nadat ze haar diploma voor journalistiek gehaald had, werkte spade voor Mademoiselle magazine. Zij had toen al een passie voor fashion. Ze liet haar journalistieke carriere vallen en begon in de wereld van design. In 1993 begon ze samen met haar man haar eerste lijn van stylish handtassen, dit was het begin van het bekende merk Kate Spade New York. De producten werden al snel populair, dit kwam mede door de betaalbaarheid van de luxe producten en haar bedrijf werd al snel welvarend.

Spade had altijd al een passie voor fashion, maar haar andere passie was boeken schrijven. in de tijd dat Spade succesvol werd schreef ze ook 3 boeken – MannersOccasions and Style – hierin liet ze haar persoonlijke stijl en filosofieën weten aan de rest van de wereld.

Het bedrijf Kate Spade New York breidde zich uit in andere product lijnen. Maar in 1999, verkocht Spade 56% van haar aandelen van haar bedrijf aan Neiman Marcus Group. In 2006 verkocht ze de rest van de aandelen. In 2016 lanceerden Spade en haar partners een nieuw fashion merk : Frances Valentine.

Tegenwoordig staat Kate Spade New York bekend als een merk met chique spullen voor vrouwen. Wij verkopen op onze site de kantoorartikelen van Kate Spade New York, maar er zijn ook tassen en kledinglijnen van kate spade op de markt. Wij vinden de Kate Spade producten echt mooi. Het is vrolijk, gezellig maar toch ook chique. Kate Spade heeft veel inspirerende quotes achtergelaten.

Onze leukste producten van Kate Spade :

Setje 5 snoeperige pennen met leuke tekst pennen met contrasterend dopje !

Elegant en prachtig vorm gegeven stempel met 12 grappige tekstjes….. Leuk om je collega mee te verrassen, handig om iemand te stimuleren – Karl Lagerfeld heeft een custom made rotating stamp en Anna Wintour gebruikt niet anders! That’s all!

Een handgeschreven kaartje schrijven en versturen is het leukste wat er is! Een persoonlijke noot, een gebaar van aandacht en liefde. De ontvanger weet dat er aan hem/haar gedacht wordt – en wat is er mooier op handgeschept papier?

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht