Hier vind je de 15 hotspots in Rotterdam!

Geplaatst op 11 juli 2019

Hier vind je de 15 hotspots in Rotterdam!

Manhattan aan de Maas! 

Waar moet je zijn? En sterker nog, waar wil je zijn? Rotterdam staat deze zomer bomvol festivals, picknicks in the parks, rooftop pop ups en leuke tentjes voor ontbijt en lunch. Writing Girl deelt haar favo hotspots in the city!

 

1 Bokaal
Dit biercafé in het hart van Rotterdam is de hotspot voor leuke locals. Met veel speciaalbiertjes, goede worsten en verrukkelijke kaasjes, maar ook gerechtjes om te delen.
Nieuwemarkt 11

 

2 Tante Nel
Snackbar meets bar waar ‘haute friture’ wordt geserveerd. Inderdaad, een kwaliteitspatatje of -frikandel met een gin&tonic of goed biertje.
Pannekoekstraat 53

 

3 Bertmans
Voortaan ga je als je wilt lunchen in Rotterdam naar deze tent: Bertmans. Op het menu staan cold pressed sappen, talloze eiergerechten, homemade pannenkoeken en cocktails.
Zaagmolenkade 15

 

4 Tosca
Dit Mediterrane tentje heeft de looks én een hele goeie spot: een reuze sfeervol plein in het oude Noorden. Zo’n plek waar je elke keer terugkomt.
1e Pijnackerstraat 120b

 

5. Rolph’s Deli

Rolph’s Deli is een hippe plek om te socializen, af te spreken met vrienden, in onze drukke maatschappij tijd maken voor elkaar door met elkaar te ontbijten of lunchen en bij te kletsen. Influencers, expats, businessbabes maar ook voetballers en rappers weten deze hotspot in Rotterdam te vinden.

Rolph’s Deli is ook super onderweg naar je werk, een ontbijt to go. Op een steenworp afstand van hun HMB Restaurant ontvangt het team van Rolph’s Deli je graag.

(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal
Rotterdam – Rolph’s Deli – kop van zuid

Waar kan dit nu beter dan in Rotterdam! Volgens de New York Times uitgeroepen tot een van de 10 steden die je moet bezoeken. Rotterdam is jong, cool en hip!

 

6 Burger Club
Vers van de pers! De heetste burgerbar van Rotterdam heet Burger Club. Net open en nu al een place to be. De burgers hier zijn uiterst smeuïg, precies zoals ze moeten zijn. Alleen kwaliteitsvlees komt hier door de selectie.
Nieuwe Binnenweg 139a

 

7 Vislokaal Kaap
Het beste visrestaurant aan de Maas, vinden wij (ja, restaurant Zeezout is OOK fijn). De visjes zijn groen en bio en het is er lekker knus en relaxed.
Delistraat 48

 

8 Café Annabel
YAY! Café Annabel heeft de deuren geopend. Een mengelmoes van popodium, café en creatieve hotspot. Dus naast borrelen en eten kun je hier doorrollen naar fijne feestjes en optredens.
Schiestraat 18

 

9 Biergarten
Naast Café Annabel, met uiteraard bier én gerechten van de houtskoolgril. Laat die zon maar komen!
Schiestraat 18

 

10 Markthallen
Ook Rotterdam heeft een befaamde markthal met eetstalletjes. Met een enorme keuze aan lekkere hapjes voor op het vuuske.
Dominee Jan Scharpstraat

11 Gusto
Tip van een Rotterdamse insider: Gusto. Een steengoed Italiaans restaurant met ontgedwongen sfeer. Verwacht de beste Coppa di Parma, carpaccio, crema di carciofi en vongole. Yum!
Schiedamse Vest 40

 

12 HMB Restaurant
In een imposant gebouw van Rem Koolhaas, De Rotterdam, opende een jaar geleden HMB. Strak en modieus, met waanzinnig uitzicht over de skyline en de Erasmusbrug. En ook de kaart is niet mis.
Holland Amerikakade 104

 

13 Oliva
Een charmant klein restaurant van dezelfde eigenaren als van Gusto, Dus ook hier: goddelijke Italiaanse gerechten met goede wijn. Én in van de leukste straten van Rotterdam: de Witte de With.
Witte de Withstraat 15a

 

14 De Matroos en het meisje
Deze klassieker is nog steeds hot. Je gaat voor een drie of viergangenmenu en de chef tovert culinaire hoogstandjes op je bord.
Delistraat 52

 

15 La Pizza
De naam zegt het al: pizza. En niet zomaar een. Authentieke Italiaanse pizza’s uit de steenoven. Volgens Rotterdammers de beste van Nederland.
Scheepstimmermanslaan 21

 

 

Bron: www.marieclaire.nl

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht