Healthy girl : Jessica Oversier

Geplaatst op 06 juli 2015

Jessica lives the healthy way! Jessica weet als geen ander hoe belangrijk gezond leven is. Daarom geeft zij ons advies en wij zijn super enthousiast!

Introduce yourself:

Ik ben Jessica Oversier en ik ben 21 jaar oud. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje net buiten Rotterdam.  Sinds m’n 17e woon ik in London voor modellenwerk, maar ik ben nu steeds meer in Nederland om op mijn studie Voedingskunde te focussen.

Eind 2013 ben ik voor mijn werk naar Sydney, Australië gegaan. Toen ik ‘s ochtends vroeg aankwam bij mijn appartement in Bondi Beach, was ik zo onder de indruk van alle mensen om mij heen. Er waren mensen aan het surfen, aan het wandelen en moeders waren achter hun kinderwagen aan het hardlopen.

Daar ben ik zo geïnspireerd geraakt door alle gezonde cafétjes en smoothie bars, dat ik  besloten had dat ik ook zo wilde leven! Zo gezond mogelijk eten, sporten maar vooral het meeste uit mijn dag halen én van het leven genieten. Hierdoor ben ik Superfoodica, mijn food blog, begonnen. www.superfoodica.blogspot.com

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jessica zal zo nu en dan met heerlijke food posts komen voor Writinggirl en vandaag beginnen we met deze overheerlijke crunchy tortilla bites & tomato less guacamole !

Lees meer —>

Crunchy tortilla bites!

IMG_1511

Maak 15 knapperige wraps

Ingrediënten:

– 400 g volkoren bloem

– 1 grote el boter, kamertemperatuur

– 1 tl bakpoeder

– 200 ml gekookte water

– 2 tl knoflook zout

– 1 el olijf olie

Methode:

Voeg de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng dit tot een kruimelig geheel. Voeg het water langzaam toe en kneed het deeg tot een gladde bal.

Wrijf een eetlepel met olijf olie over het deeg. Omwikkel met plastic huishoudfolie en laat het 10 minuten rusten.

Verdeel het deeg in balletjes en rol uit tot de gewenste dikte en grootte. Voor kleine dunne wraps heb je ongeveer een golfballetje nodig.

Kook in een droge verhitte pan tot de wrap bruin is aan beide kanten.

Bewaar in een afgedekt stapeltje. Je kunt de overgebleven wraps in de vriezer bewaren.

Preperatie tijd: 25 minuten

IMG_1498

tomato less guacamole!

Heerlijk om je crunchy tortilla bites in te dippen!

4 personen

IMG_1506

 

Ingrediënten:

– 3 rijpe avocado’s, verwijder pit en schil

– 1 rode ui, fijn gesneden

-75g verse koriander, fijn gesneden

– 2 knoflooktenen

– 1 tl gerookte paprika poeder, aka Pimenton

– 1 et limoensap

– peper en zout

Methode:

Prak de avocado’s in een grote schaal en voeg alle overige ingrediënten toe tot het een glad geheel is.

Alle restjes die je overlaat kun je bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Preparatie tijd: 10 minuten max.

Als je meer van de originele versie houdt, kun je een fijn gesneden tomaat toevoegen.

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht