Healthy girl: Jessica Oversier met suikervrije bananen brood/cake!

Geplaatst op 17 augustus 2015

Er staat weer een super delicious recept voor ons klaar!

Suikervrije bananen brood/cake

6-8 plakjes of rond de 15 stukje

sugarfree banana bread-1

Ingrediënten

– 125g bloem, volkoren

– ½ tl bakpoeder

– 2 tl kaneel

– 50g walnoten

– 50g boter, gesmolten

– 2 tl vanilla extract

– 1 ei

– 3 rijpe bananen

– 1 el melk

Methode

Verwarm de oven op 180C. Vet de bakplaat in, gebruik een kleine diepe bakplaat.

Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en walnoten in een kom. Voeg in een aparte kom het gemoslten boter, vanilla extract, ei, melk en geprakte bananen samen. Mix dan de twee mengsel samen tot een glad geheel.

Schenk het mengsel in de gevette bakplaat en stop in de oven voor 30-40 minuten. Check of een satéprikker er droog uit komt. Laat 10 minuten koelen.

Om het wat zoeter te maken kun je er wat honing en extra kanneel op doen. Ook is het lekker om er wat extra stukjes walnoot erover te strooien.

Mmm, heerlijke suikervrije ‘treat’ voor bij de thee of koffie!

 

http://superfoodica.blogspot.nl

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht