HEALTH: 5 tips voor je gezondheid met heet weer!

Geplaatst op 24 juni 2019

Eindelijk is de zomer aangebroken en het blijft altijd Nederland met zijn extremen, de ene keer heb je in de zomer herfstweer met veel regen en vervolgens komt de zomer toch nog, maar wordt het extreem heet! En we houden van de zon, maar met extreme hitte moet je wel voldoende afkoelen en je gezondheid in de gaten houden, wij geven jou 5 handige tips!

 

Water, water, water
We houden van water met dit hete weer, maar de meeste van ons het meeste van zwembadwater of zeewater, maar voldoende water drinken dat vergeten sommigen nog weleens. Neem daarom een koeltas mee met voldoende drinken, of neem flessen mee voor onderweg met ijsklontjes (dan worden ze minder snel warm) en als je niets bij je hebt, koop dan voldoende drinken. Zo zorg je ervoor dat je niet oververhit raakt, want een heel droge mond, duizeligheid, flauwvallen of een ziekenhuisopname, daar zit niemand op te wachten. Oh ja en als je met de auto ergens naartoe gaat, neem altijd voldoende drinken mee, want je kunt nog weleens in de filé terecht komen in de volle zon en dat is zeker geen pretje zonder drinken.

Bescherm je tegen de zon
Sommigen mensen denken dat zodra de zon er is dat ze eerst goed bruin moeten worden als beginlaag en zich daarna pas in hoeven te smeren. Helaas! Bescherm jezelf (en je kids!) goed tegen de zon met minimaal factor 30 ( factor 50 is nog beter!) en liefst waterproof en doe dit om de 2 uur als je in de volle zon zit.

Sport minimaal
Natuurlijk zijn watersporten met deze hitte helemaal prima, dus zwem, surf, sup of duik er op los! Maar ga in deze hitte geen uren wandelen, bergen beklimmen, hardlopen, of andere intensieve sporten beoefenen (tenzij je dit gewend bent!) en houd het lekker op zwemmen, snorkelen, duiken, surfen en suppen ūüėȬ†Misschien handig om te weten, je verbrand met dit weer heel veel dus sporten hoeft niet eens hahaha!

Draag geen synthetische kleding
Je kent ze wel, fantastisch sexy ondergoed wat satijn of synthetisch is of een mooie jurkje of rokje van deze materialen. Ze zijn niet luchtdoorlatend en je gaat in deze kleding dus meer zweten, daarnaast is kleding van deze materialen erg brandgevaarlijk. Zo zou het maar zo kunnen zijn dat er een ongeluk plaatsvindt tijdens de bbq en dat wil je gewoon niet. Dun katoen is het beste om te dragen.

Eten tijdens hitte
Natuurlijk kiezen de meeste mensen met het hete weer voor een heerlijke salade, maar er zijn ook soorten voeding die je beter niet kunt nemen met dit weer. Bijvoorbeeld filet american, pittig eten (als je een gevoelige maag hebt), en natuurlijk moet je oppassen bij de bbq voor rauw vlees. Was goed je handen, bereid alles goed doorgebakken en zet de koelkast op een iets koudere temperatuur zodat alles goed gekoeld blijft.

 

 

Extra tip! Heb je kinderen of huisdieren, laat deze onder geen beding in de auto zitten als jij een boodschap laat doen met dit hete weer. Dit kan voor hun levensbedreigend zijn!

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht