Goodmorning! #mondaymorning….

Geplaatst op 30 november 2015

Lets do this…

Writinggirl_YE_zonder logo -30

 

Laten we een baan creëren die we zó leuk vinden, dat we nooit meer naar ons werk hoeven 😉

Hoe?

 

Hieronder wat tips van inspirerende vrouwen:

Optimisme

Bedenk hoe je ideale job eruit ziet. Begin eens met een wit vel papier en beschrijf je ideale baan. Wat wil je doen, waar wil je veel tijd aan besteden en waar krijg je energie van? Als je dat op een rijtje hebt, is het een kwestie van invullen. HOE ga ik dat doen.

Afspraak

Elke baan heeft leuke en minder leuke kanten – maak daar ook een lijstje van. En bedenk vervolgens wat het beste voor jou werkt: eerst aanpakken en wegstrepen of juist eerst de leukste klussen en dan de rotklussen? Maak een afspraak met jezelf en houdt dat stramien vast.

Focus

Laat niemand je van je baan afhouden. Natuurlijk zijn er 101 redenen te verzinnen waarom je andere klussen zou moeten doen maar dan doe je jezelf te kort en komt je werk in het gedrang – houd je vast aan je focus.

Positief

Veel vrouwen hebben een hekel aan hun baan of werken liever niet – zo zonde! Probeer het positief te bekijken – en maak er het beste van. Juist als je werkt, krijg je ontzettend veel energie, positieve feedback, waardering én ben je een rolemodel voor je kinderen. Daarnaast krijg je te maken met leuke collega’s, creatieve ideeën en gaat de energie bruisen – hoe fijn is dat? Als je eenmaal bezig bent, komt het ene na het andere idee – en dat werkt aanstekelijk waardoor je weer meer energie en waardering krijgt – een positieve spiraal omhoog.

Vraag

Je kunt niet alles alleen, en je kunt niet alles alleen verzinnen. Vraag daarom bij vrienden, familie of desnoods de buren wat ze van je idee vinden – je zult verstelt staan! Het is heerlijk om te sparren en ideeën uit te wisselen – je contact wordt hechter, mensen zijn bereid graag te helpen en dat geeft weer energie.

Afstand

Is er een kilometer afstand tussen wat je wilt en waar je je nu bevind? Don’t panic – het komt echt allemaal goed en naar je toe. Denk maar eens aan succesvolle personen en van waar ze gekomen zijn en waar ze nu zijn – dat ging ook niet over een nacht ijs. Stap voor stap en dan kom je er wel – let maar eens op.

Power

En heb je nu een baan dat zo saai is of helemaal niet is wat je wilt? Gebruik deze periode dan als een herinnering aan iets dat je niet wilt en creëer die baan in je hoofd of op papier. Je hebt de kracht, je hebt de middelen, volg een cursus, lees en leef je in en ga er voor – je hebt meer power dan je voor mogelijk houdt!

Hierbij nog wat inspiratie van beroemde vrouwen die aan de top staan:

Wijsheid

“Omring je met mensen die wijzer zijn dan jij. Je moet nooit de slimste zijn, als je dat bent – ga dan weg.”

Jessica Alba kennen we allemaal als actrice en bloedmooi model, maar wisten jullie dat ze een bedrijf heeft opgezet met $ 200.000.000 omzet? Honest heet haar bedrijf en specialiseert zich in organische materialen voor baby’s en kinderen. ‘Toen ik begon wist ik niets, maar ik wist wel dat ik slimme mensen om me heen moest verzamelen waarvan ik kon leren. Ik leer ook snel, dus zodra ik het allemaal beter weet dan de rest, dan weet ik dat ik op een dood spoor zit. Luister, leer en doen – dat is mijn methode die ik je mee wil geven.”

Jessica Alba, Founder & Chief Creative Officer, The Honest Co.

article32813341_a

Ga er voor

“Ik herhaal alleen maar wat mijn moeder me heeft geleerd: ga er voor en geef je voor een 100 %. Niet geschoten is altijd mis zei mijn basketbal trainer altijd en het klopt. Ik heb liever 100 keer geprobeerd en gefaald dan een keer niet geprobeerd. Dat vergeef ik mezelf niet en dan blijf ik me afvragen wat het probleem is. Wees dapper, dat is alles.”

Meg Whitman, CEO, Hewlett Packard

Flexibiliteit

“Darwin uitspraak is dat niet de slimste overleeft maar degene die zich het beste aan kan passen. Ik wilde dat ik dat geweten had toen ik jong was, want ik had altijd het idee dat ik de slimste en de beste moest zijn. Welnee, bespaar je de moeite. gezond verstand en een heldere blik is genoeg om te krijgen wat je wilt. En dan hoef je niet met alle winden mee te waaien, het vereist juist inzicht om te zien dat de omstandigheden veranderen en dat jij het op tijd absorbeert en je aanpast.”

-Anne Finucane, Vice Chairman and Global Chief Strategy and Marketing Officer, Bank of America BAC +0.00%

full34300670

Sta open

“Wees er klaar voor. Gewoon klaar voor. Je weet niet altijd wat dingen je brengen. Het is misschien niet het pad waar je aan dacht, maar als andere mensen er kansen in zien, luister dan gewoon. Wees jezelf, wees bereid om het avontuur in te springen. Ik zag het zelf ook niet gebeuren dat ik me aan zou melden in de politiek, maar anderen spoorden me aan. En ik was er klaar voor. Onbewust al mijn hele leven. ”

Nancy Pelosi, House Democratic Leader, The U.S. House of Representatives

Wees je zelf

“Ik zeg altijd, blijf trouw aan jezelf. We zijn allemaal geboren met wat we hebben – neem daar het beste van en doe je uiterste best. Als je weet wie je bent, wie je echt, ECHT bent, heb je voor mij al gewonnen. Dat is je sterkste punt, dat is je kracht. Voel het leven, ga op je gevoel af – denk vooral niet overal over na, daar maken we ons allemaal schuldig aan. Mijn tip voor vrouwen is dan ook: luister naar je gevoel en denk vooral niet te veel na – daarmee maak je vaak alles kapot.’

Angela Ahrendts, Senior Vice President of Retail and Online Stores, Apple

full33497938

Alles komt goed

 “Ik zeg dat altijd tegen mezelf om te ontspannen, dat alles is voorbestemd en toch echt loopt zoals het voor jou bestemd is. Als ik op mijn leven terug kijk en bedenk waar ik mezelf allemaal druk over maakte, dingen als zou hij terug bellen, hij vroeg me niet mee uit, ik kreeg die baan toen niet, of ik raakte ‘m kwijt – allemaal voor een reden. Ik geloof heel erg in het feit dat als er een deur dichtgaat er een raam ergens anders opent waar je door heen kunt klimmen. Alles, maar dan ook alles, zal zich uitkristalliseren zoals het voor jou bestemd is. Daar hoeft je niets voor te doen. Dus relax.” :))))

Gayle King, Editor-at-Large, O, The Oprah Magazine; Co-Host, CBS This Morning

 

– See more at: https://writinggirl.nl/blog/the-one-thing-zes-tips-van-de-succesvolste-vrouwen-in-america/#sthash.h465dCpW.dpuf

Goodmorning! #mondaymorning….

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht