Carrièreboost voor 2016 met deze tips!

Geplaatst op 30 december 2015

Carrièreboost voor het nieuwe jaar met deze tips!

1 januari

Nog even en dan steken we het vuurwerk af, laten we de champagne kurken knallen, lopen we de polonaise door de woonkamer en wensen we elkaar het ALLERbeste voor het nieuwe jaar 2016! De hele week heerst er al een relaxed sfeertje en hebben we tijd om de laatste klusjes af te ronden – hoe lekker is dat? En voordat je de rest van de dagen onder een dekentje met chocola en een marathon Netflix doorbrengt, zijn deze tips niet verkeerd om jouw carrière meteen een boost te geven. Of je nu werkzoekende bent of een goede baan hebt – deze tips zorgen voor een carrièreboost – en begin jij januari met een schone lei, vol energie en gefocust! En wist je trouwens dat januari dé beste maand is om te solliciteren?

Unknown

Hierbij 20 tips voor een carrièreboost – en voordat je maandag weer aan het werk gaat!

1.Succes. Maak een lijst met 10 goede zakelijke dingen die je bereikt hebt afgelopen jaar. Je kunt deze namelijk altijd aan je CV toevoegen als update, werkgevers zijn dol op authentieke competenties.

2. Feliciteer. Daar is LinkedIn zeer geschikt voor: feliciteer anderen met hun nieuwe baan of functie- daarmee laat je zien dat je een enthousiast en positief persoon bent.

3. Redesign. Kijk eens even kritisch naar je professionele uitstraling – zijn mijn visitekaartjes nog representatief, is het briefpapier nog mooi en is mijn website of social media nog wat ik uit wil stralen? Neem er lekker een dagje de tijd voor om alles zo te organiseren en te redesignen zodat jij vindt dat het representatief is wat jij uit wilt stralen. En nieuwe visitekaartjes bestel je tegenwoordig voor een prikkie.

3. Opruimen. Ruim je email box op, delete oude berichten en archiveer alleen die belangrijk zijn, voeg namen toe aan je contactlijst en maak het verder leeg. En nu we toch bezig zijn – schrijf je uit email brieven die je toch nooit leest (behalve die van Writing Girl 😉

4. Schrijf. Schrijf een mailtje of handgeschreven briefje of kaartje naar iemand die jou geïnspireerd heeft afgelopen jaar. Een collega, manager of mentor – schrijf het kort en bondig en het liefst op pen en papier. Maak er geen emo verhaal van, gewoon een sterk en krachtig verhaaltje.

Free 5x7 Printable Calendar for January 2015 with inspirational quote! www.livelaughrowe.com

5. Update CV. Even je CV updaten. Niet alleen als je werkzoekende bent, maar ook als je allang bij je droombaan beland bent. Goed evaluatie moment.

6. Coach. Nu toch iedereen bezig is met een personal trainer of personal coach, kijk ook eens even op het internet wie jou inspireert en nuttige tips kunt geven op werkgebied. Volg ze op FB of schrijf je in voor een nieuwsbrief en houd het bij een. Teveel coaches kan je juist afleiden, zoek specifiek iemand waar je energie van krijgt.

7. Fashion Profession. Ga door je kledingkast en maak leuke setjes. Gooi onverbiddelijk dat weg waar je niet meer blij van wordt of maak er een ander blij mee. Pas je kledingkast aan zodat jij uitstraalt wat jij in 2016 wilt uitstralen; de nieuwe powerwomen die jij bent!

8. Google jezelf. Oh god – social media blijft je tot in de lengte der jaren volgen. Ga even in de schoenen van een werkgever staan (of werving en selectie bureau) en verwijder alle filmpjes of foto’s met een glas in je handwaarop je lodderig in de camera kijkt en alle uit emotie geschreven blogjes of posts. It’s a new year, it’s a new you –  en toen was toen.

9. Connect. Maak een lijstje met 5 mensen aar je graag uit professioneel oogpunt mee in contact zou willen komen. Wie inspireert jou, wie motiveert jou – wie zou je verder kunnen helpen in je carrière of met je business? Wees smart en trek die stoute schoenen aan – mensen zijn dol op andere mensen verder helpen dus grijp je kans.

10. Verbeter. Jij mag kiezen. Welke vaardigheid zou jij verder willen ontwikkelen? Misschien is dat spreken in het openbaar, leiderschap, time management of copywriting – verzin het maar. Het is een cadeautje voor jezelf – zie het als een investering!

go with the flow

11. Verzamel.  Deze is leuk: verzamel inspirerende quotes. Een legitieme reden om je op Pinterest bezig te houden of kijk eens op: The Muse voor inspiratie, print het uit en hang het ergens boven je computer.

12. Organiseer. Gooi oude troep weg en organiseer je werkplek tot een inspirerende plek waar je graag zit en alles kunt vinden. Investeer in een ander bureau (of zo’n handig staand bureau om een beetje beweging te krijgen) en voeg wat mooie dingen toe zoals een vaasje met bloemen, fijnen pennen enzovoorts. Je kent het wel, wij doen niet anders 😉

13. Linkedin. Nu je toch bezig bent, ook gelijk even je Linked in profiel nakijken (ook al doe je er niets mee) Maak het overtuigend en ook persoonlijk – je zult versteld staan dat meer mensen reageren als je er een persoonlijke touch inbrengt.

14. Slaap Schema. Serieus, in Amerika hebben ze hier een coach voor. Zo veel mensen slapen slecht, te kort, schieten wakker, slapen te laat in zodat ze niet vooruit te branden zijn op werk. Men komt in een vicieuze cirkel terecht en je eindigt als ja, een soort slaapwandelende tak. Wij niet! Acht uur slaap is minimaal en hoort bij je gezonde levensstijl ZODAT we ‘s avonds na het werk ook nog tijd hebben voor leuke dingen en niet als een plumppudding in elkaar zakken. Dus maak een redelijk slaap schema en hou je daar aan – je merkt binnen drie dagen resultaat. Het leven is om te leven, weet je nog?

15. Maak je carrière plan voor dit jaar. Schrijf gewoon eens op wat je zou willen, wensen en hoe je jezelf ziet over een jaar. Als dat voor jezelf duidelijk is ga je daar naar leven, snap je. Zet die stip op de horizon en werk daar na toe. Hiermee trek je jezelf gelijk uit het korte termijn sleur en zie je jezelf al zelfverzekerd rondlopen met die promotie (salarisverhoging!), nieuwe baan of contract op zak. Ben jij even blij dat je die carrièreboost tips hebt gelezen – kun je gelijk je mentor een bedank briefje schrijven!

To do list notitieblokfeel good

Deel dit artikel met iedereen die wel een carrièreboost kan gebruiken, werkzoekende is of gewoon een opstekertje kan gebruiken….

Bron: Forbes en Writing Girl

 

 

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht