Business Secrets from the BEST!

Geplaatst op 15 juni 2017

Zoals je gewend bent geven je een wekelijkse portie inspiratie van leuke, ondernemende vrouwen waar je wat aan hebt. In een paar minuten lees je de do’s, don’ts en tips – doe er je voordeel mee! Deze week de zakelijke tips van Heather Monahan (a.k.a. Boss in Heels)

Business Secrets from the BEST!

Business Secrets from the BEST!

Ken je eigen kracht

Een paar jaar geleden won ik een onderscheiding en ze vroegen mezelf in een paar woorden te omschrijven. Ik had geen idee en stuurde een email naar een paar van mijn beste vrienden, collega’s en mensen waar ik nauw mee samenwerkte met de vraag: “hoe heb ik jouw leven op een unieke manier beïnvloed?” ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik de emails terug kreeg en besefte hoe bijzonder het is als je anderen omschrijven. Als je zelf door de bril kijkt waar anderen je door zien, krijg je een heel ander beeld op een krachtige manier. Het gaf me inzicht in mijn eigen kracht.

 

Vind je passie

Gooi alle ruis over boord. Zet alles waar je even geen zin in hebt op hold en luister echt naar je zelf. Focus op wat je echt wilt, wat jij als kind al zo graag deed. Een dagboek bijhouden geeft je een heel goed inzicht op wat je wilt, door te schrijven kom je in diepere lagen terecht waardoor goed naar voren komt wat je echt wilt en waar je blij van wordt. Luister niet naar anderen, luister naar jezelf. Schrijven is een goede optie, anderen zweren bij hardlopen of meditatie om alle ruis in hun kop te verwijderen.

Mario Kart

Als je weet wat je doel is, ga er dan ook helemaal voor. Vind jouw pad en kijk niet meer terug, blijf daar op. Jij hebt nu de keuze: laat je alle obstakels op je pad je van je pad afgooien en ga je ze te lijf en overwin je ze? Ik zie mijn leven als Mario Kart in het spelletje: net zo lang blijven proberen tot je op een hoger level bent.

“Ga niet voor het grote geld. Als je alleen maar werkt voor het geld, zal je nooit je doel bereiken.”

Dresscode

Maak er wt van. Wat voor de een werkt in kantoor, winkel of op een beurs, hoeft jou helemaal niet te staan. Ontwikkel je eigen stijl en als je internationaal veel reist, zoek dan eerst uit wat wel of niet kan. In japan kleden ze zich heel anders dan in Abu Dhabi dus pas je aan.

Praat

Ik was ooit op een diner voor een goed doel (ik had eigenlijk helemaal geen zin) maar een kerel naast me begon met me te praten. Het een leidde tot het ander en aan het einde van de avond bood hij me een baan aan. Ik zei: je kunt me niet betalen en noemde een belachelijk hoog salaris en wat denk je? Ik kreeg het! Dat was mijn eerste baan na mijn studie als een account manager voor Fox Radio.

Bouw een team om je heen

Ik heb een geweldig team om me heen gecreëerd dat nooit opgeeft en altijd in mogelijkheden denkt, ook al zit het even niet mee. Ze helpen me er aan te herinneren waarom ik dit doe, het grotere plaatje waar ik aan werk en hoe we het gaan laten slagen. Dat moet je hebben. Iedereen heeft mensen om zich heen nodig die in je geloven.

Ik kan op mijn werk niet zonder:

Business Secrets from the BEST!  oordopjes

Mijn Moleskine Extra Large Professional en een stel oordopjes voor opperste concentratie!

Business Secrets from the BEST!


Illustration by Jonny Ruzzo

 

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht