Bereiken jouw vacature teksten je doelgroep?

Geplaatst op 06 november 2019

Bereiken jouw vacature teksten je doelgroep?

In het derde kwartaal van dit jaar stonden er 4.195.156 Nederlandse vacatures online. Een record, volgens Jobfeed. Maar is het ook reden voor een feestje? Nou, als jouw vacature er 1 van die bijna 4,2 miljoen is, waarschijnlijk niet. In John de Wolf-termen: het gaat om 83 keer een volle Kuip. Hoe val je daarbij ooit op als eenling?

Een ijzersterke vacaturetekst kan dan helpen. Eentje die onderscheidend is, opvalt en waar jouw droomkandidaat niet omheen kan. En help is on its way, want met deze tips wordt het schrijven van jouw vacaturetekst in elk geval wél een stuk leuker.

Wist je dat de schrijfwijze van een vacaturetekst voor één op de vijf lezers bepalend is om wel óf niet te solliciteren? Of dat recent internationaal onderzoek uitwijst dat je met een goede vacaturetekst een positieve invloed kunt uitoefenen op het aantal én de kwaliteit van sollicitanten?

Een vacaturetekst is vaak het eerste dat een potentiële medewerker van jouw organisatie ziet. Deze potentiële medewerker start zijn of haar zoektocht naar een nieuwe baan immers geregeld op vacaturebanken zoals Nationalevacaturebank.nl, Monsterboard.nl, Stepstone, LinkedIn en Intermediair. Na het intypen van een zoekterm of getipt door iemand uit hun netwerk, komt men terecht bij jouw vacaturetekst in die vacaturebank-omgeving. En men zegt niet voor niets: ‘Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk’. Dus hoewel je misschien veel effort en geld hebt gespendeerd aan jouw werken bij-pagina of corporate website, is de vacaturetekst vaak het eerste contactmoment. Dan kun je maar beter zorgen dat je hiermee een onvergetelijke (goede) indruk maakt. Hoe realiseer je dit? Waar moet je rekening mee houden op het moment dat je een vacaturetekst gaat schrijven?

Steeds meer mensen melden zich bij om voor een workshop of training om goede vacature teksten te schrijven. Het is ook niet makkelijk om er uit te springen en de doelgroep te bereiken. Ik leer je hoe je goede voorbereidingen treft, de juiste kaders uitzet en social media gebruikt om doeltreffend te werk te gaan. Binnen die kaders mag je creatief en origineel zijn om jouw ideale kandidaat aan te spreken. Persoonlijk, betrokken waardoor hij of zij denkt dié organisatie past bij mij en daar zou ik voor willen werken! Als het hart van jouw potentiële kandidaat harder gaat kloppen om bij jouw bedrijf te werken, weet je dat je de goede te pakken hebt.

Ben je geïnteresseerd hoe ik dat doe? Vanaf € 125,– kan ik een incompany training doen of kun je een workshop bij me volgen op kantoor zodat jij met de juiste tools en enthousiasme aan de slag kan. Of besteed je het liever uit? Ook geen probleem: voor € 225,– ex btw schrijf ik een ijzersterke vacaturetekst. En wil je het ook op social media met de juiste tone of voice die jouw ideale kandidaat aanspreekt? Vanaf € 125,– ex btw maak ik een mooi social media plan omtrent jouw vacature. Bel voor meer info:T: +31 (0)181 35 65 60 of mail me op
info@estherkreukniet.nl

Bereiken jouw vacature teksten de doelgroep?
Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht