Back to work!

Geplaatst op 07 september 2020

images-8

Ben jij ook net terug van een zalige vakantie die echt wel eeuwig had mogen duren? Hier wat tips om een gemotiveerde indruk te maken na je vakantie, ook echt wat te doen (en stiekem dat vakantie gevoel tot de kerst vast te houden)

Wees op tijd.

Op tijd op je werk zijn (of liever nog gewoon vroeg zijn) scheelt de helft. Nu je vakantie is afgelopen maar gelijk aan je nieuwe ritme wennen. Onthoud: ’s morgens vroeg heb je het meeste energie. Beloon jezelf door een kwartiertje extra in te bouwen en heerlijk bij te komen met een kop koffie of thee. Je scoort punten als je op tijd of lekker vroeg bent en die energie breng je over op je collega’s.

Vraag.

Wees geïnteresseerd en vraag wat voor bijzonderheden er gebeurd zijn, vraag aan je waarnemend collega of iets urgent moet gebeuren en bedank haar/hem. De eerste week komt er zoveel informatie op je af, schrijf het even op. En is iets je niet duidelijk? Vraag. Domme vragen bestaan niet, domme acties wel. Dus vraag.

Bereid voor.

Wacht niet tot je maandagochtend op kantoor komt en 6.000 emails hebt, nee, filter je emails alvast een paar dagen van te voren, stuur je collega of supervisor een leuk mailtje vanuit de holiday sferen met de vraag of er nog iets bijzonders is gebeurd waar jij van moet weten. En anders tot maandag met een vrolijke yell. Zo, die heeft er zin in!

Dress to succes.

Op vakantie heb je vast wel leuke inspiratie op gedaan op dat marktje in Zuid Frankrijk, Bali of tijdens het snorkelen in Jamaica. Gebruik het! Wees vrolijk, optimistisch, anders en jezelf. Gebruik je kracht, bubbly energie en draag lekker die enorme kralenketting als het hier allang klettert van de regen. Houd die holiday vibe vast en doe er je voordeel mee.

Unknown-5

Begin op woensdag.

Begin op een andere dag dan de geijkte maandag. Niet makkelijk in te plannen? Probeer dan voordat je gaat werken twee dagen daarvoor thuis te zijn om bij te komen van de jetlag/afkickverschijnselen.

Orde in de zaal!

Gebruik je eerste dag om te ordenen, op te ruimen, administratie bij te werken, in te lezen en even een kletspraatje te houden met je collega’s. De eerste dag is min of meer toch verloren, deze dag gebruik je om alles even te ordenen en de positie te bepalen.

Social Media ban.

Tenzij je op de communicatie afdeling Social Media werkt – even geen vleesboek, gevatte tweets of ‘grammen. Vooral geen teksten van: zoooooo boring, of vre-se-lijk-de-eerste-werk-week – hoe lang nog tot de volgende zomer? Leuk voor je zusje, moeder en vriendinnen maar cyberspace werkt als een boomerang tot in de eeuwigheid. Niet. Doen.

 

Energize.

Val niet in de valkuil van een droge boterham met kaas, urelang in dezelfde houding zitten en gapen als een plumpudding met een oudbakken automaten koffie. Na je vakantie ga je het helemaal anders doen. Leuke foodbags met snoep tomaatjes, lekkere salades mee, elke twee uur, rondje lopen, paar rek en strek oefeningen bij de kopieermachine, lekker muziekje op en energize yourself.

Present!

Geef jezelf een cadeautje. Een nieuwe tas, een leuke pen, een vrolijk schriftje dat je aan je vakantie doet denken – tot en met de kerst verschijnt iedere keer een spontaan glimlachje op je gezicht als jij je spulletjes pakt tijdens een vergadering.

Unknown-6

Plan.

Plan je volgende vakantie. Jaaaaaah! Het is erg luxe maar echt waar – plan je volgende vakantie! Ook al is het pas volgend jaar in mei – het vooruitzicht maakt je vrolijk!

 

Holiday Vibes

Creëer je eigen vakantie oord – thuis! Om dat vakantie gevoel vast te houden, na je werk thuis lekker ontspannen met je favoriete muziekje, lekkere receptje dat je op vakantie graag at, glaasje rosé (eentje maar dan hè), trek je favo korte broekje aan met je vakantie t-shirt en slippers, smeer je in met bruin zonder zon, kijk je favoriete tv serie of lees al je boeken uit in je hangmat – de vakantie is voorbij maar je holiday vibes nog lang niet!

 

#office #etiquette #kantoor #tips #vakantie #werk #vibes

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht