7 tips van zeer succesvolle zakenvrouwen!

Geplaatst op 03 maart 2018

De vrouwen die twintig tot dertig jaar geleden de zakenwereld betraden, waren pioniers. Toen waren er nog geen regels om succesvol te zijn – zelfs geen definitie van wat succes inhield voor vrouwen – ze waren immers de eersten. Ze moesten zelf hun regels bepalen.

Een groep succesvolle vrouwen deelden hun succesverhalen. Hun regels voor succes bleken verrassend gelijk van aard. En zijn vaak even toepasselijk voor mannen.

1. Zie je kansen

Alleen al doordat u woont en leeft in een land als Nederland heb je kansen en mogelijkheden. Genoeg landen waar vrouwen en meisjes nauwelijks rechten hebben.

2. Leer van je ouders
Hebben je ouders je altijd gestimuleerd en waren ze goede rolmodellen? Leer dan van hen wat je kunt.

3. Stippel je carrière niet te gedetailleerd uit

Veel vrouwen hebben ervaren dat de belangrijkste carrièrekansen volledig onverwacht op hun pad kwamen en hen in totaal onvoorziene richtingen leidden. Houd daarom wat ruimte vrij in je plannen om onverwachte kansen te kunnen grijpen.

4. Leer van tegenslagen

Misschien heb je een ziekte of andere zware tegenslag overwonnen. Dan is succesvol zijn toch een makkie? Bovendien weet je dat je tegenslagen wel weer te boven komt.

5. Vind je eigen leiderschapsstijl

Er zijn zoveel leiderschapsstijlen dat het wel eens moeilijk kan zijn de juiste te kiezen. Vertrouw op jezelf en probeer niet iemand te zijn die je niet bent. Verlies je motivatie niet uit het oog.

6. Laat je niet weerhouden door doemdenkers

Je keuzes kunnen weleens op weerstand stuiten. Laat dit je er niet van weerhouden te doen wat je wilt en waar je hart naar uitgaat.

7. Koester familie en vrienden

Liefhebbende mensen om je heen die u steunen, kunnen je carrière een extra boost geven en zorgen er tegelijkertijd voor dat je met beide benen op de grond blijft.

7 tips van zeer succesvolle zakenvrouwen!

bron: managersonline.nl

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht