10 Tips om sneller te werken!

Geplaatst op 26 oktober 2020

10 Tips om sneller te werken!

Sneller werken is niet moeilijk, het vraagt alleen een klein beetje discipline. Hieronder de tips:

portfolio-time-green

1 – Planning. Om orde in de chaos te scheppen – maak een lijstje. Mijn vriendin Marjolein werkt graag met Excellijstjes, mijn collega’s strepen hun to-do lijstjes af en steeds meer ondernemende dames zie ik met een scrapbook waarin ze op weekbasis hun planning opschrijven zodat ze het overzicht voor ogen hebben. Letterlijk.

2- Cool down. Vervolgens deel je het in op orde van belang: de grootste klussen eerst, de minder gewichtige klussen daarna. En wees niet te streng: werk met een klein dagelijks takenlijstje zodat je niet overweldigd raakt. Plan liever minder dan je kunt doen dan meer, en overtref je takenlijst voor een extra goed gevoel.

3 – Aanpakken. Begin de dag met de taak die je het meest vervelend vindt. Zodra je deze taak af hebt lijkt de rest kinderspel en heb je energie over .

457972785-634x422

4 – Beloning. Wees lief voor jezelf en stel een beloning in het vooruitzicht als je een taak hebt afgerond. “Als ik deze mail heb beantwoord ga ik koffie halen/naar het toilet/lunchen/tijdschriftje lezen.”

5 – Verzamel. Verzamel kleine taken die op elkaar lijken, en voer die in één keer uit. Beantwoord bijvoorbeeld alle mail van de dag achter elkaar in plaats van verspreid over de dag. Of verzamel al je administratieve klussen en werk ze in één ruk uit – ten eerste concentreer je je beter, is je focus groot en zit je er “in” zodat je alles snel kunt vinden. Geloof me, de voldoening is groot (en het duurt altijd minder lang dan gepland).

6 – Time management. Zet een kookwekker op je bureau, en spreek met jezelf een tijd af waarbinnen je de taak zult afronden. Laat je motiveren door de tikkende wekker om deze afspraak met jezelf echt na te komen. Kan natuurlijk ook met je Iphone wekkertje maar deel je tijd in.

7 – Secret. Geheim van succesvolle zakenvrouwen die hun werk ook nog eens met een gezin combineren: Werk alleen aan taken die je dichter naar je belangrijkste doelen toe brengen. Verspeel je tijd niet aan nutteloze taken, schrap ze zonder pardon uit je leven. Je hebt er gewoon geen tijd voor. Dus niet even een klus aannemen, niet nog eens alles oplossen voor je zieke werknemer – iedereen heeft zijn/haar eigen verantwoordelijkheid. Geldt ook voor je man, kinderen en de hulp. Jij bent geen halfgod en je kunt niet alles – geef anderen hun eigen taken.

Unknown-30 Unknown-31 images-14

8 – Afleiding. Laat je niet afleiden door collega’s of social media. Schakel notificaties van email, Twitter en je telefoon uit. Zet een koptelefoon op om kletsende collega’s te ontmoedigen. Als je je taken afgerond hebt, is het heerlijk om even te surfen of gezellig te kletsen.

9 – Efficiënt. Ik interviewde een keer een zakenvrouw die haar cateringbedrijf combineerde met een groot gezin en toen ik haar vroeg hoe ze het in godsnaam voor elkaar bokste, had ze maar een antwoord: denk efficiënt. Skip geneuzel, twijfel of problemen en denk in mogelijkheden. Hoe gaan we dit doen? En wat is de meest efficiënte manier?

10 – Klaar. Doe je best om geen werk te creëren. Als je klaar bent ben je klaar. Je hoeft geen werk te verzinnen om je tijd te vullen, geniet van je vrije tijd en gebruik deze tijd om lekker op te laden na een productieve werkdag.

 

Eerder klaar zijn betekent niet automatisch dat je je vrijgekomen tijd moet vullen met extra werk. Dat kan gebeuren, als jij dit toelaat. Door echt te profiteren van de extra tijd die je hebt vrijgemaakt vergroot je de kwaliteit van je leven. Je hebt ten slotte meer tijd voor zaken die je echt leuk en belangrijk vindt.

Tip: de Rhodia Exa book – hij oogt niet sexy maar het is een fantastisch notebook om al je aantekeningen, losse blaadjes, to do’s en notes te bewaren. Rhodia Exa Book

Hebben jullie mooie tips? We need them! We verzamelen handige tips om andere vrouwen (en heel eerlijk, onszelf idem dito) te helpen dus kom maar op met jouw favoriete tip om te plannen, organiseren en relaxed door het leven te gaan!

10 Tips om sneller te werken

copyright Esther Kreukniet

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht