Recycle mee!

Geplaatst op 27 oktober 2018

Doen jullie mee? Writing Girl is een verzamelpunt om al je oude pennen te recyclen zodat we daar weer mooie dingen van kunnen maken (zie videootje). We verzamelen alle ingeleverde producten in en sturen die naar TerraCycle op: daarmee sparen we punten die we weer aan een goed doel kunnen besteden. Mooi toch? Dus ruim je laatjes of etui op, vraag op scholen of op kantoor naar oude pennen  of kijk eens in je tas of in de keuken of je nog oude pennen hebt liggen, breng ze naar Writing Girl en help mee aan een beter milieu.

 

Schrijfwaren zijn een van de meest allerdaagse voorwerpen die men gebruikt en na verbruik bij het reguliere afval weggooit. Verbruikte schrijfwaren komen op die manier op vuilstortplaatsen en in verbrandingsovens terrecht. Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar het is ook ontzettend zonde! Dankzij onze partner BIC®, kunnen schrijfwaren namelijk eenvoudig worden gerecycled en jij kan ons daarbij helpen! Dus Recycle mee!

Wat je kan recyclen in dit programma

Geaccepteerd afval: Elke balpen, vulpen, kleurstift, drukpotlood, markeerstift en permanent marker wordt aanvaard, ongeacht het merk of materiaal (zowel plastic als metaal). Zelfs correctieproducten (vloeistof en tape) kan je inleveren.

Tips voor recycling

We raden aan om een doos met minimum 20 kg gebruikte schrijfwaren te sturen, omdat 20 kg het minimum gewicht is om TerraCycle-punten te verdienen.

Eenmaal je de doos stevig hebt dichtgetaped, kan je via je TerraCycle-account een gratis verzend label downloaden en afdrukken. Vervolgens plak je het label op de doos en breng je de doos naar je dichtstbijzijnde PostNL kantoor voor verzending.

Wat er gebeurt met het afval

Eenmaal ingezameld worden de schrijfwaren schoongemaakt en gesmolten tot hard plastic wat gebruikt kan worden voor nieuwe gerecyclede producten.

BELONING

TerraCycle Punten

Elke verzending die meer dan 20 kg weegt komt in aanmerking voor TerraCycle-punten die je kan inwisselen in een geld donatie voor een school, goed doel of non-profit organisatie naar keuze. Als je geen voorkeur hebt voor een bepaalde organisatie om je donatie aan te schenken, dan kan je de lijst met onze liefdadigheidspartners bekijken.

Onthou dat 1 TerraCycle-punt gelijk staat aan €0,01.

Recycle mee!
Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht