Kerstpakketten en de Happiness Box!

Geplaatst op 01 november 2018

Misschien is het nog wat vroeg om over kerstpakketten en kerstcadeau’s na te denken, maar voor je het weet ben je zo tien weken verder en staat de kerst voor de deur! Speciaal voor jou hebben wij onze Happiness Box die je zelf kunt samenstellen met mooie artikelen waar je blij van wordt. In een prachtige, chique, zwarte box pakken wij met zorg jouw uitgekozen spullen mooi in en geef je een cadeau dat met zorg en liefde is uitgezocht.

We hebben een paar mooie voorbeelden samengesteld, zoals de eerste Happiness Box met het boek Pluk je Geluk, een notitieboekje en een mooie veren pen. Voor € 39,95 heb je dan een schitterende Happiness Box waar je iemand heel gelukkig mee maakt. Er zit namelijk een boek in waarin je op zoek gaat naar je balans in het leven en het werk, waardoor je weer in je eigen kracht komt te staan. Met veel tips, adviezen over voeding, beweging, afvallen en alles om zowel in lichaam en geest sterk te worden – een super begin voor het nieuwe jaar!

Maar je kunt de Happiness Box natuurlijk met allerlei leuks vullen! Kijk rond op onze website: we hebben mooie pennen, notitieboekjes, schriften, organizers, Moleskine boekjes, Caran d’Ache pennen, telefoonhoesjes, tassen, etui’s, theemokken, koffiekopjes enzovoorts – the sky is the limit! En heb je zelf ook nog een artikel dat je er graag in zou willen? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat het mooi wordt verpakt en verstuurd – weer een zorg minder. Bestel wel op tijd, want je begrijpt dat het voor de feestdagen druk is….

 

De Happiness Box is belasting aftrekbaar en we zetten het nog even voor u op een rijtje hoe het ook al weer precies zit!

Hoe zit het nu precies met de belasting bij de aanschaf van kerstpakketten? Kunt u kerstpakketten belastingvrij verstrekken? En tot welk bedrag mag u als ondernemer de uitgave aan kerstpakketten en kerstgeschenken aftrekken van de belasting?

Wij hebben het voor u uitgezocht en voor 2017* geldt het volgende omtrent de belasting bij de inkoop van kerstpakketten:

Kerstpakketten tot 70 euro
Een kerstpakket tot 70 euro (incl. btw) kunt u belastingvrij aan uw personeel geven. U hoeft hierover dus geen belasting te betalen. Let er wel op dat het kerstgeschenk geen contant geldbedrag mag zijn. Kadobonnen zijn daarentegen wel belastingvrij te verstrekken. U mag als werkgever 20% eindheffing toepassen zolang de waarde van geschenken per werknemer de 70 euro niet overschrijdt.

Is uw kerstpakket duurder dan 70 euro? Dan heeft u nog de mogelijkheid gebruik te maken van de zogenaamde vrijstelling van kleine verstrekkingen. U kunt hier twee keer per jaar gebruik van maken en de maximale hoogte van het geschenk is in dit geval vastgesteld op 136 euro. U betaalt ook hier weer eindheffing op, ter hoogte van 45 %. Is het bedrag per geschenk toch hoger dan de toegestande 136 euro, dan betaalt u 75% eindheffing over het totaalbedrag.

Teruggave btw
De btw over de kerstpakketten kunt u aftrekken als u per jaar niet meer dan 227 euro (excl. btw) per werknemer aan personeelsvoorzieningen verstrekt.

Wat is voor u het voordeligst?
Het voordeligst voor u als ondernemer is uit te gaan van een kerstpakket van maximaal € 70. U betaalt dan per kerstpakket niet meer dan € 84,– (incl. 20% eindheffing).

Happiness Box – bestel ‘m nu en krijg goede korting op het boek Pluk je Geluk! Lees hier meer over Pluk je Geluk 

Happiness Box – bestel ‘m hier voor € 39,95

Deel dit artikel:

« Terug naar overzicht